Южна Корея съобщи днес за 483 нови случая на новия

...
Южна Корея съобщи днес за 483 нови случая на новия
Коментари Харесай

Южна Корея съобщи за 483 нови случая на коронавируса, а Китай за 99

Южна Корея заяви през днешния ден за 483 нови случая на новия ковид и с това общият брой на заразяванията там става 6767, съобщи организация Йонхап, представена от ДПА.

Инфекциите към момента са съсредоточени най-вече в югоизточния град Тегу, който се трансформира в епицентъра на епидемията от заболяването в Южна Корея. От новорегистрираните случаи през вчерашния ден 390 са в Тегу, а 65 в прилежащата провинция Северен Кьонсан, съгласно Корейския център за надзор и предварителна защита на болесттите. Броят на смъртните случаи в Южна Корея остава неизменен, 44, множеството от които са възрастни пациенти, които са имали и други болести, съобщи центърът. Южна Корея е страната с най-вече случаи на заразявания отвън континентален Китай.

Втори смъртен случай от ковид в Англия, умрелите в Съединени американски щати станаха 15

Китай регистрира 99 нови случая на заразяване с ковид и 28 нови смъртни случая съгласно последно обнародваните през днешния ден данни на китайската Национална здравна комисия, съобщи Българска телеграфна агенция. С новите смъртни случаи, всички те са в провинция Хубей, общият брой на умрелите в континентален Китай става 3070. От новопотвърдените случаи на заразяване с вируса 74 са в Хубей.

Броят на инфектираните с новия ковид по света мина 100 000

Ройтерс прецизира, че към една четвърт от новопотвърдените случаи на възпаление в Китай и съвсем всички от тези, които са отвън епицентъра на болестта Ухан, водят началото си от чужбина. Става дума за хора, пристигнали от страни като Иран и Италия. Общо в континентален Китай са се заразили над 80 000 души, от които 55 000 са оздравели, сочи формалната статистика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР