Южна Корея потвърди подозрения, че въоръжената групировка Хамас използва севернокорейски

...
Южна Корея потвърди подозрения, че въоръжената групировка Хамас използва севернокорейски
Коментари Харесай

Южна Корея откри доказателства за севернокорейски оръжия в ръцете на Хамас

Южна Корея удостовери съмнения, че въоръжената формация " Хамас " употребява севернокорейски оръжия във войната си против Израел , оповестява организация " Йонхап ".

Пхенян неведнъж е

Националната разследваща работа на Южна Корея популяризира фотография на част от севернокорейска ракета, потвърждавайки информация " Гласът на Америка " (VOA), че бойците на " Хамас " са употребявали гранатомет F-7, създаден в Северна Корея.

Снимка, оповестена от " Гласът на Америка " в петък, демонстрира, че на предпазителя на гранатомет F-7, за който се допуска, че е употребен от " Хамас ", е изписано комбиниране от корейски знаци и числа, като " 비저-7류 " и " 시8- 80-53. "

На въпрос по отношение на тази информация Националната разследваща работа на Южна Корея уточни, че нейната " оценка съвпада с отчета на " Гласът на Америка ".

" Предпазителят с корейски знаци се намира в междинната част на създадената в Северна Корея ракета F-7 ", потвърдиха от службата и предоставиха фотография на раздрънкан гранатомет F-7. На нея корейските знаци не могат да бъдат открити, защото са изписани върху вътрешността на предпазителя.
 Северна Корея даде обещание боен удар при положение на даже лека провокация
Северна Корея даде обещание боен удар при положение на даже лека провокация

Изявлението идва на фона на изстреляни артилерийски снаряди от КНДР покрай границата си с Юга

Службата означи и че събира подробни доказателства за хипотетични доставки на оръжия на " Хамас " от Северна Корея , като размер и време на търговията с оръжие.

" В момента обаче е мъчно да се дават такива доказателства заради нуждата от отбрана на източниците на информация и предвид на дипломатическите връзки ", прецизираха от Националната разследваща работа на Южна Корея.

По-рано южнокорейската войска заяви, че Северна Корея евентуално има връзки с " Хамас " във връзка с търговията с оръжия и други военни области и може да употребява военни тактики, сходни на тези, употребявани против Израел за

През ноември южнокорейското разузнаване уточни по време на съвещание на парламентарната комисия по разузнаването, че е получило разследваща информация, че водачът на Северна Корея Ким Чен-ун е наредил на свои чиновници да предложат ограничения за даване на цялостна помощ на Палестина.

F-7 - тип осколочно-фугасна ракета, е другото име за RPG-7, създавана в Северна Корея, разясни боен чиновник.

Пхенян отхвърли като " неоснователни " спекулациите , че " Хамас " е употребявал севернокорейски оръжия за офанзиви против Израел и упрекна Съединените щати в подготовка на подправени обвинявания против Севера.
 С тактиката на
С тактиката на " Хамас " Пхенян желае да удари по Сеул

Предупреждението е от южнокорейското разузнаване

По отношение на хипотетичната Националната разследваща работа на Южна Корея съобщи, че " поредно " наблюдава казуса в тясно съдействие със Съединените щати и прикани Пхенян " неотложно " да приключи сходни покупко-продажби.

Миналата седмица, че Северът неотдавна е дал на Русия няколко десетки балистични ракети и пускови установки за тях, като Москва е употребила някои от ракетите в последните си офанзиви против Украйна на 30 декември и 2 януари.

" Търговията с оръжия на Северна Корея с Русия, като да вземем за пример балистични ракети и артилерийски снаряди, нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и съставлява сериозна опасност за мира и стабилността на Корейския полуостров ", предизвестиха от южнокорейското разузнаване.
 Белият дом: Кремъл удря по Украйна с балистични ракети от Северна Корея
Белият дом: Кремъл удря по Украйна с балистични ракети от Северна Корея

И Пхенян се намеси във войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР