Южна Корея и Япония мобилизират армията в помощ на здравните

...
Южна Корея и Япония мобилизират армията в помощ на здравните
Коментари Харесай

Южна Корея и Япония хвърлят мобилирзират армията в борбата срещу коронавируса

Южна Корея и Япония активизират армията в помощ на здравните служащи в битката с ковид, осведоми "Ал Джазира ".
Южнокорейските бойци ще оказват помощ за разширение на тестването против ковид, а също по този начин за следене на случаите. Здравни експерти от японската войска ще запълнят дефицита на личен състав в лечебните заведения в най-засегнатите райони Хокайдо и Осака.
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин подреди държавното управление да активизира всеки наличен източник за следене разпространяването на болестта и увеличение на местата за тестване с разполагане на армията и повече държавни чиновници.
Заповедта е издадена след информацията на Корейските центрове за предварителна защита и надзор на болесттите, че са доказани повече от 600 нови случая на ковид. В момента 8311 пациенти са под карантина, което е връх от началото на епидемията.
Мун акцентира, че работното време на местата за тестване би трябвало да бъде увеличено, с цел да може хората да се тестват, когато им е комфортно. Освен това би трябвало да се изградят места за тестване, до които може да се отиде с кола.
За разлика от другите страни Южна Корея заобикаля обсада, само че употребява огромна система за следене, тестване и слагане под карантина.
От началото на епидемията в Южна Корея има 38 161 доказани случая и 549 умряли.
В Япония представителят на държавното управление заяви, че медицински сестри от японската войска ще бъдат ситуирани в Хокайдо и Осака в помощ на здравния личен състав поради скок на инфектираните.
Япония има общо 163 000 случая и 2300 умряли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР