Йорданка Фандъкова иска да знае кога ще бъдат доставени тестовете

...
Йорданка Фандъкова иска да знае кога ще бъдат доставени тестовете
Коментари Харесай

Фандъкова иска да знае кога ще бъдат доставени тестовете за училищата в София

Йорданка Фандъкова желае да знае по кое време ще бъдат доставени тестванията за учебните заведения в София. По думите й, въвеждането на организацията с тестванията е решение, с цел да има сигурна среда в учебно заведение и да се вкара още един филтър.

" Проблемът е, че към момента няма задоволителна изясненост по кое време ще дойдат тестванията ", сподели кметът.

Тя упорства час по скоро да има изясненост, с цел да може и родители, и учители да създадат своята организация.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

" Това не е елементарно за град като София, където има общо 213 общински, частни и държавни учебни заведения с паралелки от първи до четвърти клас. Това са над 47 хиляди възпитаници, за които би трябвало да се приготви тази организация ", акцентира столичният кмет.

Йорданка Фандъкова посети издигнатата нова детска градина в регион " Овча купел ". Изградена е напълно нова постройка на детска градина за шест групи с физкултурен и музикален салон, нова кухня.

Кметът уточни, че за нея най-важното е децата да бъдат в учебно заведение. " Когато приказваме за най-малките, за тях е съдбовно, в случай че бъдат оставени още у дома ", уточни Фандъкова.



" Столичната община ще помогне с логистиката за доставка на тестванията за учениците от 1-ви до 4 клас. Имаме към този момент организация, дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " ще доставят тестванията от базата на Българския червен кръст в с. Лозен до всеки един от 24-рите районни администрации ", съобщи Фандъкова във връзка идното тестване за ковид на най-малките възпитаници.

Тя изрази страдание, че няма връзка с Министерството на здравеопазването, а тази с Министерството на образованието е частична.

" За наслада имаме отлична с Регионалното ръководство по обучение и със столичната Регионална здравна ревизия, тъй че се опитваме на локално равнище да сътворяваме някаква организация ", сподели още кметът Фандъкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР