Йордан Минчев трябва да погледне към НБА, а ако не

...
Йордан Минчев трябва да погледне към НБА, а ако не
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Йордан Минчев трябва да има амбиции за НБА

Йордан Минчев би трябвало да огледа към НБА, а в случай че не стане до такава степен, да стигне до Евролигата. Не бива упоритостите му да бъдат единствено тук в България. “ Това съобщи в новия епизод на студио “Спринт” селекционерът на мъжкия ни народен тим по баскетбол Росен Барчовски.

Той бе специфичен посетител в интернет предаването, където разяснява миналия мини-лагер на отбора ни и идните европейски квалификации в края на февруари.

“За мен беше дребна победа, че всички откликнаха и се явиха, и то с доста огромно усърдие, предпочитание и въодушевление. Мисля, че свършихме работа за това малко време, само че ще си покаже в мачовете “, съобщи Барчовски.

Наставникът означи напредъка при част от играчите, взели присъединяване в лагера: „ Не бива да се загатват имена, само че не мога да пропусна Крис Минков. Той е млад състезател, само че е сериозна фигура в Балкан. Вече се явява не като допълващ, а като водещ състезател. Много положителни изяви в последно време и на Цветомир Чернокожев. Ето две имена, които е доста евентуално да бъдат в състава февруари. Дано да бъдат здрави. “

Разширеният състав на отбора ни ще включва 14-15 баскетболисти, които ще се съберат на лагер в Ботевград на 13 февруари. Очаква се Дий Бост да се причисли към тима пет дни по-късно, само че под въпрос към момента е включването на Александър Везенков, защото предстоят договаряния с Олимпиакос.

„ С Георги Глушков отложихме пътуването за Атина за след шампионата за Купата. Към този миг нито съм черноглед, нито оптимист. Надявам се да стане, само че доста мъчно. В главата са ми два разновидността – и с него, и без него “, съобщи националният селекционер.

Росен Барчовски призна, че е имал желание да извика състезаващите се в Испания Емил Стоилов и Константин Костадинов. „ Много се колебаех, само че времето е доста малко. Те са на учебно заведение, работят по клубовете си, а квалификациите са доста значими. Със сигурност обаче още през есента ще бъдат. Те са бъдещето “, показа той.

Попадат ли играчи като Павел Маринов, Станимир Маринов, Павлин Иванов и Георги Боянов в сметките на Росен Барчовски за идните мачове през февруари, за какво е решил дуелите още веднъж да са в Ботевград и какви са прогнозите му за идния шампионат за Купата при мъжете, гледайте във видеото.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР