Йеменските хуси свалиха американски боен дрон MQ-9. Това потвърдиха двама

...
Йеменските хуси свалиха американски боен дрон MQ-9. Това потвърдиха двама
Коментари Харесай

Йеменските хуси свалиха боен дрон на САЩ

Йеменските хуси смъкнаха американски военен дрон MQ-9 . Това потвърдиха двама американски чиновници, както и от придвижването хуси, обвързвано с Иран, оповестява " Ройтерс ".

Въпреки че американски дронове са били сваляни от хусите и преди , този случай идва в изключително под напрежение миг в района.

Вашингтон е в нараснала подготвеност за интензивност на подкрепяни от Иран групировки на фона на възходящото районно напрежение по време на

Представители на Съединени американски щати, поискали анонимност, показаха, че дронът, създаден от " Дженерал Атомикс ", е бил свален край крайбрежията на Йемен. Те обаче не прецизираха дали апаратът е бил свален в интернационалното въздушно пространство.

В настрана изказване боен представител на хутите разгласи, че дронът е бил свален във въздушното пространство над йеменските териториални води.

През 2019 година американски дронове бяха свалени при два разнообразни случая от групировката в Йемен.

В опит да овладее спора в Газа Пентагонът изпрати хиляди бойци в района, както и. Част от тези войски бяха ситуирани в Червено море на борда на военни кораби.

Миналия месец боен транспортен съд на американските Военноморски сили прехвана четири крилати ракети и над дузина дронове, и ориентирани към Израел.
 Военен транспортен съд на американския флот е прихванал снаряди, изтреляни от Йемен
Военен транспортен съд на американския флот е прихванал снаряди, изтреляни от Йемен

Вашингтон деликатно следи за интензивност на подкрепяни от Иран групи, до момента в който районното напрежение нараства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР