Йелена Остапенко бе във върхова форма през февруари, когато се

...
Йелена Остапенко бе във върхова форма през февруари, когато се
Коментари Харесай

Рим: Още две шампионки от Шлема напуснаха турнира след разгромни загуби

Йелена Остапенко бе във върхова форма през февруари, когато се намираше в серия от цели 9 триумфа. Тази поредност откри своя завършек на финала в Доха, а от този момент насам латвийката няма нито една реализирана победа. На старта на WTA 1000 шампионата в Рим тя трябваше да се помири с пето следващо проваляне, което ѝ бе нанесено от тръгналата от квалификациите Лорън Дейвис, която показва отличен тенис в хода на целия дуел, с цел да се поздрави с безапелационен триумф - 6:2 6:3, осигурявайки си място във втория кръг, където ще срещне международната №17 Елена Рибакина.

Още от дебютните минути на дуела неточностите от ракетата на шампионката от Ролан Гарос изобилстваха, което докара до бърза преднина от 2:0 за американката. Благодарение на прецизното ориентиране на ударите си, комбинирано с неубедителното показване на Остапенко на сервис, Дейвис усили преднината си и напълно скоро водеше с два пробива и 4:1, което ѝ бе задоволително, с цел да запише откриващия сет против своето име.

Втората част започва по безусловно същия сюжет - с брейк за международната №102 още в първия вероятен миг. В шестия гейм представителката на Съединени американски щати позволи спад в представянето си, поради който 11-ата сложена възвърна паритета за 3:3, но оттова насетне Дейвис бе изцяло безкомпромисна и без да загуби нито гейм повече, си подсигурява продължение напред в конкуренцията.

Seals the upset!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР