Язовирите Потурнашки“ и Хаджи Яне“ край Лозенец са с нарушени

...
Язовирите Потурнашки“ и Хаджи Яне“ край Лозенец са с нарушени
Коментари Харесай

Изпускат язовирите в района на Лозенец

Язовирите „ Потурнашки “ и „ Хаджи Яне “ край Лозенец са с нарушени стени и се постанова осъществяването на незабавен ремонт. Превантивно водоемите се изпомпват следено.

„ Няма спиране, преливникът към този момент не работи, водата е смъкната до равнището на преливника и продължаваме единствено с хидропомпите и с следеното изпускане на шлюза “, изясни пред БТВ Найден Найденов от РСПБЗН-Бургас.

Според специалисти са нужни още три дни, с цел да бъде източено нужното количество вода. От Община Царево настояват, че преди бедствието язовирите са били в цялостна редовност.

„ Непосредствено преди започването на преваляванията на 5 септември през нощта е почнало изпускането и единствено поради това, че са изпуснати авансово не се е достигнало до разкъсване на язовирните стени “, безапелационен е Марин Киров, зам.-кмет на Царево.

Язовир " Хаджи Яне ", който също се намира край Лозенец към този момент е изцяло източен. За ремонта на двата водоема община Царево чака пари от Междуведомствената комисия за злополучие и повреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР