Яйцата за закуска са популярни в много страни по света.

...
Яйцата за закуска са популярни в много страни по света.
Коментари Харесай

13 чудесни неща, които ще се случат с тялото ви, ако ядете яйца всеки ден

 яйца-ползи

Яйцата за закуска са известни в доста страни по света. Яйцата са обичани освен тъй като обезпечават с сила, само че и са доста вкусни. Яйцата са богати на здравословен протеин.

Освен това от тях могат да се подготвят голям брой апетитни ястия. Те не съдържат захар и непотребни въглехидрати, а и са с релативно малко калории.

Ето за какво са толкоз потребни като цяло:

1. Яйцата съдържат доста витамин D и това в действителност оказва помощ на вашето тяло да се отбрани от остеопороза.

2. Яйцата ви подаряват с доста сила. Само едно яйце съдържа най-малко 6 грама белтъчини и единствено 70 калории.

3. Яйцата въобще не са по-лоши от пълноценно парче месо.

4. Две яйца и купа овесена каша са идеалната закуска във всевъзможен смисъл.

5. Яйцата усъвършенстват действието на вашия черен дроб.

6. Всяко яйце съдържа здравословно количество холин – микроелемент, който оказва помощ на вашия метаболизъм и на действието на черния ви дроб.

7. Консумирането на яйца също по този начин може да усъвършенства равнището на положителния холестерол без всевъзможни отрицателни резултати.

8. Сигурно сте чували, че би трябвало да се яде единствено белтъкът, а жълтъка да се изхвърля, тъй като е прекомерно лоен? Всъщност това не е по този начин.

9. Яйцата могат да защитят вашето зрение. В допълнение към белтъчините в яйцата се съдържа и голямо количество антиоксиданти (в яйчения жълтък).

10. Изследванията са посочили, че питателните субстанции, които могат да се открият в яйцата, в действителност оказват помощ да се отбрани ретината, както и да се понижи риска от пораждане на катаракта.

11. Яйцата са доста изобилен артикул. Ако сте на диета, това е отличен вид за закуска и даже за вечеря!

12. Яйцата също по този начин не съдържат глутен. Така че това е отличен артикул за страдащите от алергии.

13. На вниманието на бременните дами! Две цели яйца съдържат към 250 мг холин. Лекарите считат, че бременните и кърмачките би трябвало да употребяват от 450 до 550 мг всеки ден.

Но въпреки всичко проучванията са посочили, че яйцата могат да усилят риска от сърдечни болести, изключително при хората с диабет вид 2.

Във всички други случаи яйцата са потребни. Особено в случай че спортувате. Спортистите обичат да ядат яйца, тъй като знаят, че белтъчините са значими за бързото възобновяване на мускулите.

Както виждате, плюсовете от консумирането на яйца са доста. Но не забравяйте, че има и противопоказания – за  оптималната изгода от препоръките ви съветваме да се консултирате със експерт.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР