Явор Борисов, който играе бизнесменът Емил в сериала Ол инклузив

...
Явор Борисов, който играе бизнесменът Емил в сериала Ол инклузив
Коментари Харесай

Емил от „Ол инклузив” щял да става оперен певец, световноизвестен писател му изпрал гащите

Явор Борисов, който играе предприемачът Емил в сериала „ Ол инклузив ” по Нова телевизия, щял да става оперен артист. Такава концепция той имал преди да се ориентира към актьорството. Заради специалността, която през днешния ден практикува, Явор зарязал и обещаваща кариера на боксьор. И въпреки всичко не е изненада, че е избрал НАТФИЗ, научи HotArena.

„ Израснал съм в театъра ”, споделя артистът. Той прекарал огромна част от детството си в артистичните среди, поради родителите си. Майка му Румяна Маркова била балерина и шеф на балет „ Арабеск ”. Като артист в Музикалния спектакъл пък, татко му Николай Борисов е работил с легендата Гриша Островски. Именно именният режисьор и артист, прочут като изобретател на млади гении, забелязал артистичните заложби на младия Явор. Тогава самият той към момента се колебаел в кое занятие да се осъществя. В 12 клас решил, че ще кандидатства или в НАТФИЗ, или в Музикалната академия.

Явор обича операта, а и има музикален гений. Затова и не е инцидентно, че първо решил да се опитва за оперен артист. Започнал да върви на уроци при Цецо Цветков, тенор от Операта, само че в последна сметка решил, че тази специалност не е неговата. Избрал да кандидатства в НАТФИЗ. За изпитите го подготвил персонално Гриша Островски. След като се дипломирал, Явор започва професионалната си кариера в Сатиричния спектакъл, където се изявява и през днешния ден. Той усеща този спектакъл като втори дом, а с сътрудниците си са доста близки. Е, не с всички са първи другари, което е обикновено, въпреки всичко са огромна натрупа. Явор обаче се усеща благополучен. Проличава и при медийните му изяви, когато приказва с задоволство и горделивост за атмосферата в Сатиричния спектакъл.

„ Мисля, че е предопределение ”, споделя Явор за решението си да стане артист. Той е представял специалността като „ човекознание ”, тъй като се търсят отговорите на екзистенциалните въпроси кои сме, за какво сме и така нататък В специалността има и доста занаят  – доста механически неща, които би трябвало да се научат и да се поддържат, само че с цел да бъдеш от огромните артисти, би трябвало доста гений. Явор Борисов е играл на редица театрални подиуми. Участвал е и в самостоятелни театрални планове. Има изяви в киното, в малкия екран, в реклами. Може би става по-известен за необятната публика около ролята си в сериала „ Ол инклизив ” по Нова тв. Явор, който играе предприемачът Емил в поредицата, към този момент има една основна роля в киното, само че пък му е скъпа. Причината е, че сплотява любовта му към специалността и тази към бокса. „ За първата част на кино лентата напълнях, по-късно смъкнах 16 кг. Благодарен съм, че около този филм срещнах близки другари, познанства, които и през днешния ден са ми доста значими ”, казвал е Явор за ролята си във кино лентата „ Малко шанс за по-късно ”.

Актьорът открива бокса като младеж. Първо опитва с футбол, само че тази игра не го сграбчва. Ритал известно време в ЦСКА, упражнявал един път и в „ Академик ”, където едно сдърпване със съотборниците способства за прекратяването на футболните му упоритости. Тогава се ориентира към бокса. Още на първата подготовка в залата среща един от доайените на кръга Димитър Георгиев. „ Има нещо рицарско в него ”, споделя артистът. Треньорът въздействал толкоз мотивиращо със препоръките и упътванията си, че любовта на Явор към бокса продължава и откакто избира актьорството. „ Именно в бокса научих доста от житейските истини като почитание към индивида, към съперника. На кръга искаш да нараниш, да причиниш болежка, само че след последния гонг противниците си подават ръце и се разделят почтено, като същински мъже ”, споделя Явор. Той тренира цели 4 години, като печели и не малко медали. Тогава измежду компликациите, които срещал, била тази да поддържа тегло сред 71 и 75кг.

Днес Явор е едър, тежи 90 кг. До преди пандемията артистът постоянно упражнявал бокс любителски, само че коронавирусът го принудил да страни от залата. Другата причина е, че избрал да употребява насилствената почивка в пандемията, с цел да си постави шини.

Любовта му към музиката също продължава. Не се изявява като оперен артист, а свири на китара. Има 4 инструмента и е буен обожател на „ Пинк Флойд ” и „ Моторхед ”. В свободното си време свири на китара обичаните си части. Обича и поезията още от дете. Мечтае да направи нещо с текстове на български поети, само че счита, че времето не е уместно за типичен рецитал. Така че към момента избистря концепцията. „ Тази посока, в която поезията вкарва мисълта, трансформира гледната точка ”, показа Явор Борисов неотдавна.

Световноизвестен публицист му изпрал гащите

Явор Борисов има любопитна преживелица от студентските си години, когато бил на бригада в Съединени американски щати. Историята е за това по какъв начин световноизвестният публицист Хенри Патерсън, който употребява псевдонима Джак Хигинс, се погрижил за прането на нашенеца.

Актьорът работел като избавител на басейн по време на бригадата в Съединени американски щати. И на тази си служба Явор постоянно носел обичаната си тениска на ЦСКА. Един ден изборът му на фланелка се трансформирал в тематика на диалог с посетител на комплекса. Въпросният господин, който постоянно идвал, също носел спортни тениски, само че не с емблемите на тимове от американския футбол, а на такива от европейския. Покрай това с Явор се заговорили, сприятелили си и взели да се събират на раздумка край басейна дружно с другите спасители. Джак, както се споделя въпросният мъж, поканил младежите, в това число и Явор, на посетители седмица преди да си тръгнат по родните места. Тъкмо тогава публичната пералня в блока, в който Явор живеел, взела, че се счупила и нямало по какъв начин да си изпере облеклата. Споделил го на Джак, когато с сътрудниците отишли в дома му. Нищо, че и артистът, като всички, бил респектиран от огромна първокласна къща с басейн.

Джак, който се държал другарски и по никакъв начин не парадирал с състояние, незабавно предложил на Явор да му изпере облеклата. Актьорът се поколебал. Станало му неловко, само че пък Джак упорствал, а и сигурно нямало персонално да се заеме с прането му, а евентуално ще ангажира със задачата служителка в дома си. Така че Явор се съгласил.На идващия ден той занесъл прането си в две пликчета, разграничено на бяло и цветно. Още вечерта си го взел. Джак му го връчил изпрано и прилежно сгънато. Часове откакто се разделили и преди артистът за отлети за България, видял фотографията на Джак в един вестник. „ Новият бестселър от Джак Хигинс... ”, припомнял си е Явор началото на публикацията. Веднага се обадил на Джак. Той работел у дома. И схванал – това е знаменит публицист, създателят на бестселъри, мултимилионер.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР