Ясното и категорично не на България към Северна Македония бе

...
Ясното и категорично не на България към Северна Македония бе
Коментари Харесай

Политик от Северна Македония: Ясното и категорично не на България бе естествено

Ясното и изрично " не " на България към Северна Македония бе натурален завършек на този стадий от нашите взаимоотношения, тъй като има три основни неща, които се случиха. Това съобщи в студиото на ръководителят на Граждански либерален съюз в Северна Македония Петър Колев.

" Първо, нашето държавно управление проспа българската рамкова позиция и не предприе нужните дипломатически ходове в посока на това да се опита да търси непосредствено решение със София. Вместо да се насочи да търси разговор с институциите и водачите в Българи, държавното управление ни реши, че би трябвало да води този диалог с водачите във Вашингтон, в Брюксел, в Берлин. Трето, Заев се сети най-после на мандата на Румен Радев, че в България има и президентска институция. Това е извънредно неискрено отношение ", добави той.

Според него за пръв път българската страна е наблегнала на извънредно значим въпрос, а точно неизпълнението на Копенхагеноските критерии в посока на човешките права и дискриминирането на хора в Република Северна Македния, които са самоопределят като българи.

" Вместо да търсим братския и откровен разговор, като близки родственици да се опитаме да намерим решението, ние се опитахме да търсим поддръжка и някой да " натиска " по-големия брат, с цел да ни пуснат в Европейски Съюз. Това не е почтено отношение ", счита Колев.

Той изясни, че над 89% от жителите на Северна Македония са " за " участие в НАТО и Европейски Съюз.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР