Ясно е, че учени, специалисти и обикновени хора отдавна се

...
Ясно е, че учени, специалисти и обикновени хора отдавна се
Коментари Харесай

4 причини защо се целуваме със затворени очи

Ясно е, че учени, експерти и елементарни хора от дълго време се чудят и търсят отговор на въпроса " Защо хората затварят очи, когато се целуват? ", и в последна сметка аргументите са няколко, написа dir.bg.
Това оказва помощ на мозъка ни да се концентрира по-добре
Според едно изследване, когато имаме прекалено много образни обекти към себе си, това ни пречи на мозъка ни да се концентрира и да остане фокусиран върху едно нещо. По същата причина, когато човек се почувства доста изтощен на работното си място да вземем за пример, за малко хваща главата си в ръце и затваря очи, като че ли с цел да прогони всичко в близост за момент и да успее още веднъж да се концентрира върху дилемите си. Всъщност способността ни да усещаме се утежнява, когато имаме прекалено много неща пред погледа си.
Така желаеме да усещаме повече посредством досег
Както затварянето на очите ти оказва помощ да се отървеш от всичко в близост, което те разсейва, по този начин ти оказва помощ и да усетиш по-добре допира на другия човек по време на целувката.

Кара човек да се усеща по-малко уязвим
Макар че целуването е доста прелестен развой, то кара човек да се усеща по-уязвим и безсилен. Затова и затваряме очи, с цел да избегнем обстоятелството, че се усещаме необичайно.
Отворените очи по време на целувка са нещо необичайно и не напълно наред
Ако ви се е случвало да се целувате с някого, който е стоял с отворени очи от самото начало, знаете, че това е някак злокобно. И по никакъв начин не е добър знак. Ако индивидът, с който се целувате, стои с отворени очи, тъй като му е доста значимо да гледа нещо друго, с изключение на вас, в този миг, това не е добър знак за вашите връзки.

Освен че ще накарате сътрудникът си да се усеща необичайно, в случай че се целувате с отворени очи, това ще попречи и на мозъка ви да се концентрира върху това преживяване и ще усетите доста по-малко страстта, в случай че въпреки всичко усетите нещо.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР