Японското правителство реши да удължи извънредното положение в Токио и

...
Японското правителство реши да удължи извънредното положение в Токио и
Коментари Харесай

Япония удължава извънредното положение в Токио и го разширява

Японското държавно управление реши да удължи изключителното състояние в Токио и на остров Окинава, както и да вкара изключително състояние в още 4 префектури, защото санитарната рецесия в страната се изостря и визира даже участниците в почналите преди седмица Олимпийски игри, съобщи Франс прес.

" Решихме да удължим изключителното състояние в Токио и Окинава (на югозапад) до 31 август ", съобщи министър председателят Йошихиде Суга на съвещание на кабинета. Извънредно състояние ще бъде оповестено също по този начин в Осака (на запад) и в три префектури, граничещи с Токио.

Япония съумя да избегне опустошително разпространяване на болестта, само че в този момент се бори да овладее мощно заразния вид Делта, а новите случаи на дневна база в народен мащаб през вчерашния ден за пръв път доближиха 10 000.

Властите постановиха поредност от интервали на изключително състояние, само че наредбите са по-скоро доброволни, за разлика от други страни, които вкарват строги карантинни ограничения.

Много хора се измориха от условията да не се излиза от у дома, някои питейни заведения отхвърлят да съблюдават рестриктивните мерки при сервиране, а имунизационната акция изостава, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР