Японският премиер Шиндзо Абе обясни, че светът не иска хаотичен

...
Японският премиер Шиндзо Абе обясни, че светът не иска хаотичен
Коментари Харесай

Абе подкрепи Мей, светът не иска Брекзит без сделка

Японският министър председател Шиндзо Абе изясни, че светът не желае безреден Брекзит и че изцяло поддържа съглашението на английския министър председател Тереза ​​Мей за отдръпването от Европейския съюз, в този момент изправено пред проваляне в Народното събрание, оповестява " Ройтерс ".

Някои от водещите японски компании във Англия предизвестиха, че Брекзит без договорка може да бъде злополука. След срещата си с Мей в Лондон, Абе разяснява, че това е сюжет, който никой не желае да види.

" Япония има мощна воля е да продължи да развива серизоно партньорство с Обединеното кралство, да влага повече в страната и да се радва на по-нататъшен стопански напредък дружно с Англия ", изясни японският министър председател.

" Ето за какво ние в действителност се надяваме, че Брекзит без договорка ще бъде избегнат и в действителност това е желанието на целия свят ", добави той.

Японските компании са похарчили повече от 46 милиарда английски лири във Англия, насърчавани от поредни английски държавни управления, откогато Маргарет Тачър им даде обещание удобна за бизнеса база, от която да търгуват в Европа.

Бъдещето на Брекзит остава нестабилно, с варианти, вариращи от безредно излизане от Европейски Съюз до различен референдум за участие, тъй като английските законодатели се чака на 15 януари да отхвърлят договорката, която Мей реализира с Европейски Съюз през ноември.

Абе е един от най-силните интернационалните поддръжници на договорката на Мей за Брекзит, след ноември, когато двамата се срещнаха на Г-20 в Буенос Айрес през декември, с цел да се избегне " неналичието на договорка " и да се подсигурява бистрота, предсказуемост и правна непоклатимост в процеса.

" Япония изцяло поддържа плана за съглашение за отдръпване, направен сред Европейски Съюз и премиера Мей, който планува преход, с цел да се подсигурява правна непоклатимост за предприятията, които са вложили в тази страна ", изясни той.

Въпреки това, вложителите се притесняват, че в случай че нейната договорка бъде отхвърлена, както се чака, петата по величина стопанска система в света може да бъде потопена в безреден излаз от най-големия търговски блок в света, което съществено да наруши веригите за доставки.

Британският бизнес министър Грег Кларк сподели също, че Брекзит без договорка ще бъде злополука, а сътрудници като Япония се нуждаят от увещание, че това ще бъде избегнато. Мей изясни пред репортерите, че единственият метод да се избегне подобен сюжет е законодателите да поддържат съглашението.

Абе и Мей обявиха, че са разискали усилване на икономическите благоприятни условия за двете страни, откакто японският водач приветства интереса на Англия да се причисли към всеобхватното и прогресивно съглашение за транс-тихоокеанско партньорство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР