Японският премиер Фумио Кишида е бил евакуиран невредим, след като

...
Японският премиер Фумио Кишида е бил евакуиран невредим, след като
Коментари Харесай

Някой започна да вика виновник: Евакуираха премиера на Япония след взрив преди негова реч

Японският министър председател Фумио Кишида е бил евакуиран незасегнат, откакто тъкмо преди той да държи политическа тирада в западното пристанище Саиказаки, избухва гърмеж. Веднага е арестуван обвинен млад мъж, за който се допуска, че е хвърлил експлозива, заяви АП, базирайки се на локални медии.

Кишида посети пристанището Саиказаки в префектура Уакаяма в събота, с цел да поддържа претендента на ръководещата партия в Япония преди идните избори за представители на долната камара на японския парламент. Експлозията е избухва тъкмо преди министър-председателят да стартира речта си.

„ Полицията проверява детайлностите за мощния гърмеж “, сподели Кишида по-късно след сполучливата му евакуация. „ Съжалявам, че предизвиках безпокойството на доста хора. Намираме се по средата на значими избори за страната ни. Трябва да продължим дружно. "

Инцидентът с Кишида идва едвам девет месеца, откакто някогашният министър председател Шиндзо Абе беше погубен, до момента в който произнасяше предизборна тирада в западния град Нара. Убийството шокира нацията и последвалото следствие откри пропуски в сигурността на Абе.

Арестът на млад мъж се случва стремително. Предполага се, че той е хвърлил взривното устройство. Свидетел споделя пред локалните медии, че е видял по какъв начин нещо " лети откъм гърба " по посока на сцената. Друг свидетел споделя, че „ когато всички спряхме пред подиума, някой стартира да вика „ провинен! “ или нещо сходно ". Последвала е екслозията.

Разследването дали става дума за опит за атентат против Кишида продължава.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР