Японският император Нарухито посети три шинтоистки храма в императорския дворец

...
Японският император Нарухито посети три шинтоистки храма в императорския дворец
Коментари Харесай

Император Нарухито се помоли в 3 шинтоистки храма преди възкачването си на престола

Японският император Нарухито посети три шинтоистки храма в императорския замък преди церемонията по възкачването си на трона по-късно през днешния ден, съобщи АП.
 
JAPAN ENTHRONEMENT CEREMONY: The imperial family has arrived for the enthronement of Emperor Naruhito in the world’s oldest hereditary monarchy.

Read more:
— Bloomberg TicToc (@tictoc)

Националните малките екрани излъчиха директно визитата на монарха, облечен в обичайната бяла тога и с висока черна шапка, в основния храм Кашикодокоро и още две светилища, с цел да се помоли и да заяви на боговете за възкачването си на престола, показва ТАСС. Нарухито беше съпроводен от придворни, които също бяха облечени в средновековни обичайни костюми.
 

59-годишният Нарухито прочете послание към богинята на Слънцето Аматерасу , считана за основоположник на японската императорска династия, а след това извърши ритуали в храма, отдаден на предходните императори, които също са считани за богове, и в светилище, където алегорично участват други божества от националната шинтоистка вяра.
Днешната гала е кулминационната точка в ритуалите по предаване на Трона на хризантемата, почнали през май с абдикация на бащата на Нарухито - Акихито.

По-късно през днешния ден Нарухито ще се прогласи за 126-ия император на Япония в наличието на 2000 посетители от страната и чужбина, а по-късно той и брачната половинка му Масако, която е приключила Харвардския университет и е някогашен посланик, ще бъдат домакини на церемониален прием.-->

Сред високопоставените гостите от повече от 170 страни и интернационалните организации наред с английския принц Чарлз, първия посланик на Европейския съюз Федерика Могерини и немския президент Франк-Валтер Щайнмейер ще бъде и българският държавен глава Румен Радев.

Церемониите по възкачването на новия император на трона се чака да костват на японския поданик 16,3 милиарда йени (150 млн. долара), което е с 30 % повече, в сравнение с при възкачването на император Акихито през 1990 година, основно заради по-големия брой посетители, отбелязва ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР