Японският футболист Казуйоши Миура, който е един от най-старите действащи

...
Японският футболист Казуйоши Миура, който е един от най-старите действащи
Коментари Харесай

55-годишен японец ще играе във втора дивизия на Португалия

Японският футболист Казуйоши Миура, който е един от най-старите настоящи футболисти в света ще играе във втора дивизия на Португалия за отбора на Оливейрензе. 
Прочетете още
Известният като Крал Казу ще бъде чартърен до края на сезона в Португалия от японския ФК Йокохама. 

Само преди месец той навърши 56 години. Той играе 38-ия си сезон като професионален футболист, а Португалия ще бъде шестата страна, в която Крал Казу ще играе. 

Преди Португалия той е играл още в родината си Япония, Бразилия, Италия, Хърватия и Австралия.

„ Ще положа старания, тъй че хората да могат да ме видят по какъв начин играя моя тип футбол, даже и в нова среда “, сподели Миура след прехвърлянето.

Кариерата на японеца стартира през 1986-та година, когато е роден аржентинската звезда Лионел Меси. 

Миура стартира кариерата си в бразилския клуб Сантос, защото Япония няма професионална лига по това време. Той прекара четири години в Бразилия, играейки за шест клуба, в това число Сантос и Палмейрас.

След като се връща в Япония той играе за Верди Кавазаки. В Италия е бил в отбора на Дженоа, който по това време е в Серия А. 

Има общо 55 гола в 89 мача за националния тим на Япония и е вторият най-хубав голмайстор в историята на японския народен тим, от който се отдръпва през 2000г. 

През 2017 година той стана най-възрастният състезател, отбелязал гол в професионален мач, когато означи гол против Теспакусацу Гунма във втора дивизия на Япония на 50 години и 14 дни. Той също по този начин оказа помощ на Йокохама да обезпечи промоция в елита на Япония в края на сезон 2019.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР