Японският автомобилостроител Nissan Motor планира да инвестира 1,4 млрд долара

...
Японският автомобилостроител Nissan Motor планира да инвестира 1,4 млрд долара
Коментари Харесай

Nissan инвестира 1,4 млрд. долара в мегазавод за батерии във Великобритания

Японският автомобилостроител Nissan Motor възнамерява да влага 1,4 млрд $ в построяването на голям цех за акумулатори във Англия, съобщи Ройтерс.

Очаква се създадените в завода акумулатори да задвижват 100 000 коли годишно, в това число нов модел кросоувър на компанията.

Изправени пред най-голямата технологическа смяна за последния век, титаните в автомобилната промишленост поставят от ден на ден старания, с цел да подсигуряват, че ще имат бърз и елементарен достъп до акумулатори наоколо до заводите, в които ще създават новите си електрически коли.

Инвестицията, която концернът прави дружно с китайската Envision AESC и локалните управляващи на Североизточна Англия, ще сътвори 6200 работни места в завода в Съндърланд и в английските снабдителни вериги.

 „ Този план показва ренесанса в английската автомобилна промишленост “, съобщи пред публицисти основният действен шеф на Nissan Ашвани Гупта по време на посещаване на завода на компанията в Съндърланд. Над 70% от продукцията на завода се изнася за Европейски Съюз.

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че решението на Nissan е избор на доверие за Обединеното кралство и за висококвалифицираните служащите в североизточната част на страната..

Nissan ще вложи до 423 милиона английски лири за производството на напълно електрически кросоувър от ново потомство в завода, където към този момент се вършат електрическият Leaf и високопроходимият Qashqai. Името на новия модел към момента не е оповестено.

Англия е поела ангажимент да забрани продажбите на нови дизелови и бензинови коли от 2030 година, напомня Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР