Японските автомобилни производители регистрираха рязък спад в продажбите в Южна

...
Японските автомобилни производители регистрираха рязък спад в продажбите в Южна
Коментари Харесай

Рязък спад на продажбите на японски автомобили в Южна Корея

Японските автомобилни производители записаха внезапен спад в продажбите в Южна Корея предишния месец на фона на влошаващите се връзки сред двете страни. През юли бе регистриран спад на продажбите им със 17%, а през август продажбите в Южна Корея на японски коли са намалели с 57% на годишна база до 1398 хиляди бройки, означи Ройтерс.

Продажбите на вносни транспортни средства в Южна Корея са намалели с 5.6% през предишния месец. Броят на новорегистрираните задгранични транспортни средства възлиза на 18 112 през август, което е по-ниска стойност от регистрираните година по-рано 19 206 транспортни средства, сочат данните на Корейската асоциация на вносителите и дистрибуторите на коли. Слабото търсене на японски коли е главната причина за общия спад в продажбите в този сегмент.

Продажбите на Toyota в Южна Корея през август са се намалили с 59% по отношение на миналата година до 542 автомобила, а тези на Honda Motor означиха спад с 81% до 138 автомобила. Продажбите на най-продаваната японска марка в Южна Корея Lexus на Toyota доближиха 603 автомобила през август, което е растеж със 7.7% по отношение на година по-рано, само че в същото време е и спад с 39% по отношение на юли. Продажбите на Nissan са се намалили през август с 87.4% на годишна база до 57 бройки. Mercedes-Benz е била най-продаваната задгранична марка коли в Южна Корея през август с 6740 бройки, следвана от BMW с 4291 и MINI с 1095 броя.

От януари до август продажбите на вносни коли в Япония са намалели с 18.3% до 146 889 бройки по отношение на 179 833 транспортни средства за същия интервал на предходната година. Решението на Япония през юли да ускори контрола върху износа на материали, които Южна Корея употребява за направа на полупроводници и екрани, провокира потребителска реакция в Корея. Потребителите в страната взеха решение всеобщо да бойкотират японски артикули, ограничавайки покупката на артикули като бира, облекла, транспортни средства, както и пътуванията си до прилежащата страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР