Японски и австрийски изследователи потвърдиха, че буболечка, забелязана от тях

...
Японски и австрийски изследователи потвърдиха, че буболечка, забелязана от тях
Коментари Харесай

Кръстиха нов вид кърлеж на Туитър заради начина на откриването му

Японски и австрийски откриватели потвърдиха, че буболечка, видяна от тях в пост в Туитър, е нов тип кърлеж и я кръстиха уместно Ameronothrus twitter, съобщи Агенция Франс Прес.

Проф. Сатоши Шимано от университета „ Хосей “ в Токио се изненадал, когато видял фотоси на черни буболечки, оповестени от фотограф дилетант, до момента в който разглеждал наличието на Туитър предходната година.

Кадрите показвали дребни паякообразни в пукнатини на бетонен пристан на рибарското пристанище на Чоши, югоизточно от столицата Токио.

„ Като ги видях, незабавно си помислих, че са разнообразни от другите, които знаех, и позволих, че може да става дума за нов тип “, сподели той пред Агенция Франс Прес.

Свързал се с фотографа посредством Туитър, с цел да удостовери местоположението и по-късно отишъл на пристанището, с цел да вземе проби. По-късно с сътрудниците си удостоверил, че кърлежите съставляват чужд до момента тип.

Мъничките кърлежи, достигащи 0,7 милиметра дължина, са безвредни за хората, сподели Шимано. Те са тип крайбрежни кърлежи, които се хранят с водорасли и личинки и живеят на групи.

Шимано и екипът му решили да дадат дължимото на Туитър за ролята при откритието на новия тип.

„ Предложих името да свързва находката със актуалното общество и се надявам името да притегли повече хора да научат повече за това проучване “, сподели той.

Екипът от учени, включващ Шимано и Тобиас Пфинстъл - експерт по кърлежите в Университета на Грац, разгласява изследването си за новото насекомо в списание „ Спийшис дайвърсити “ на 22 март.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР