Японската космическа агенция заяви в понеделник, че потвърждава наличието на

...
Японската космическа агенция заяви в понеделник, че потвърждава наличието на
Коментари Харесай

От JAXA потвърдиха наличието на проби от астероида Рюгу

Японската галактическа организация съобщи в понеделник, че удостоверява съществуването на проби от черна почва в капсулата, която галактическият транспортен съд Hayabusa2 върна от отдалечен метеорит предходната седмица.

Капсулата с диаметър 40 сантиметра, беше пусната от Хаябуса2 от космоса на място в едва обитаемата австралийска пустиня на 6 декември.

Тя дойде в Япония предишния вторник за проучвания, за които има вяра да дадат визия за произхода на Слънчевата система и живота на Земята.

Японската организация за аерокосмически проучвания съобщи, че нейните учени са отворили капсулата и са разкрили неуточнено количество пясъчни черни частици.

„ Очевидно те са от метеорита Рюгу “, оповестиха от JAXA вспециално изказване.

От Агенцията обявиха, че ще продължи първичния обзор на образците от почвата на метеорита, преди по-пълни изследвания на пробите да бъдат направени по-късно.

Пробите са събрани от досег, който Hayabusa2 направи предходната година до повърхността на Рюгу, на повече от 300 милиона километра от Земята.

Кацането беше по-трудно от предстоящото заради извънредно скалистата повърхнина на метеорита.

Първият десант събра проби от повърхността на Рюгу, а вторият сондира повърхността и извади проби под повърхността. Всяка от двете проби се съхраняваше настрана.

Учените се надяват подпочвените проби от метеорита, незасегнати от галактическата радиация и други фактори на околната среда, да дават информация от преди милиарди години.

Учените от JAXA споделят, че се интересуват изключително от органични материали в пробите, с цел да научат по какъв начин са били пренасяни в Слънчевата система и дали са свързани с живота на Земята.

След изследвания в Япония за към година, някои от пробите ще бъдат споделени с НАСА и други интернационалните групи за спомагателни проучвания, започвайки през 2022 година

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР