Японската корпорация Mitsubishi Heavy Industries днес официално обяви решението си

...
Японската корпорация Mitsubishi Heavy Industries днес официално обяви решението си
Коментари Харесай

Mitsubishi се отказва от разработката на собствен самолет

Японската корпорация Mitsubishi Heavy Industries през днешния ден публично разгласи решението си да се откаже от по-нататъшното създаване на аероплан за къси дистанции, който авансово беше наименуван Mitsubishi Regional Jet (MRJ), заяви ТАСС. Изпълнителният шеф на компанията Сейджи Изумисава се извини обществено за това решение. " Това решение заслужава най-дълбоко страдание. И аз се оправдавам, че няма да можем да приключим този аероплан ", сподели той.

През 2020 година компанията съобяви, че краткотрайно стопира работата по създаването на новия аероплан. Обаче по-късно, на фона на пандемията от ковид и неразбираемите вероятности на пазара на авиопревози, по-нататъшното създаване на плана беше счетено за нецелесъобразно.

MRJ беше първият пътнически аероплан, разработван от Япония от над 50 години. Той трябваше да бъде за близки и междинни дистанции на полета, от 1,5 хиляди до 3,4 хиляди километра. За създаването на плана от 2007 година насам, който беше преустановен, досега са изхарчени към 1 трилион йени (7,5 милиарда долара).

Сроковете за първите доставки бяха отлагани шест пъти. Съобщаваше се, че Mitsubishi Heavy е получила общо поръчки за 407 самолета на обща стойност 150 милиарда йени (1,3 милиарда долара) от самолетни компании в Япония, други азиатски страни и Съединени американски щати.

Водещите японски превозвачи Japan Airlines и All Nippon Airways разпореждаха огромни очаквания на MRJ, разчитайки да възобновят посредством него редица вътрешни полети, от които се беше наложило да се откажат.
 Mitsubishi Motors подвигна 6 пъти облагата си
Японски авто тръст подвигна 6 пъти облагата си

Продажбите на коли на компанията обаче леко на намалели
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР