Японска фирма пусна на пазара банани, чиято кора може да

...
Японска фирма пусна на пазара банани, чиято кора може да
Коментари Харесай

Вече се продават банани с ядлива кора

Японска компания пусна на пазара банани, чиято кора може да се яде, защото е по-мека от тази на елементарните екзотични плодове. Бананите се назовават Монге, а патентът им е благосъстоятелност на компанията D&T Farm.

Преведено от японски, Монге значи необикновен, и учените, основали този тип, споделят, че думата тъкмо разказва творбата им. Монге е дело на изследователска компания, специализирала се в производството на селскостопански артикули.

Методът е създаден, като е засадено бананово дръвче при първична температура от 60 градуса по Целзий. След това коренът е вкоренен в още по-топла почва, написа английския Метро.

Рязката температурна смяна трансформира кората на банана, тя става доста тънка и може да се употребява. Тънкостта на кората е като на листо от маруля, поради което без изпитание може да се хапне.

Експертите прибавят и че в кората на банана се съдържат по-големи количества от витамин В6, както и магнезий, поради което потреблението ѝ би била доста потребна за здравето.

Бананите от типа Монге са и по-сладки от елементарните банани, само че и по-скъпи – един брой от тях коства 4 английски лири.

За момента от този другоземен плод може да се купи само в Окаяма, Западна Япония, а количеството им е лимитирано – седмично се оферират не повече от 10 бройки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР