Япония започна нова кампания, с която промотира telework - или

...
Япония започна нова кампания, с която промотира telework - или
Коментари Харесай

Япония започва да промотира работата от вкъщи

Япония стартира нова акция, с която промотира " telework " - или работата от у дома в опит да понижи тапите в Токио, както " омекотяване " в извънредно изтощителната работна просвета в страната, написа Reuters.

Почти 930 компании, в това число Suntory Beverage & Food Ltd, Ajinomoto Co и Tokyu Construction Co вземат участие в самодейността.

Министър-председателят Шинзо Абе и неговото държавно управление към този момент прокараха няколко политики, с които работният ден да бъде понижен, заплащането да бъде увеличено, а нарушаванията на трудовото законодателство да бъдат сведени до най-малко.

Работата от у дома може да се окаже и доста потребна след три години, когато в Япония ще се проведат Олимпийските игри и пътуванията до работното място ще бъдат същинско предизвикателство.

" Начинът на живот на младото потомство се трансформира, по тази причина фирмите би трябвало да оферират различни условия за работа ", споделя Такаши Козу, президент на института Rikoh.

Работата отвън офиса е много по-обичайно събитие в други страни, изключително при осведомителните технологии, само че в Япония мъчно набира скорост поради концепцията на фирмите, че наличието на чиновниците в офиса е прекомерно значимо.

" Въвеждаме тази смяна поради Олимпийските игри, само че дълготрайната цел е да имаме по-хуманни условия на работа ", споделя Хироши Охниши, чиновник в Министерството на стопанската система, търговията и промишлеността.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР