Япония се прощава днес с Шиндзо Абе, най-дълго управлявалия си

...
Япония се прощава днес с Шиндзо Абе, най-дълго управлявалия си
Коментари Харесай

Япония се прощава с Шиндзо Абе

Япония се прости през днешния ден с Шиндзо Абе, най-дълго управлявалия си министър председател, който бе прострелян на политическа демонстрация предходната седмица и умря от раните си, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Мъже в черни костюми и с черни вратовръзки и дами в черни рокли влязоха в Зоджо-джи, храм в центъра на Токио, с цел да участват на заупокойната работа на някогашния министър председател, планувана единствено за близки на покойника и до която представители на медиите не бяха позволени.

Обикновени хора застанаха по тротоарите, намиращи се наоколо до храма, в израз на почитание към някогашния водач.

Стотици хора посетиха през вчерашния ден храма, с цел да засвидетелстват за финален път почитта си към Шиндзо Абе, който умря на 67 години.

Убийството, осъществено с огнестрелно оръжие, потресе Япония, където закононарушенията с огнестрелни оръжия и политическото принуждение са необичайност.

След като гала завърши, траурен автомобил с тялото на Шиндзо Абе ще премине по улиците на Токио. Маршрутът на процесията ще включва постройката на японския парламент, където починалият министър председател влезе за първи път като млад народен представител през 1993 година, и постройката, в която се обитава канцеларията на министър-председателя, от която той ръководеше Япония по време на ръководството си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР