Япония официално отмени търговския статут на Русия на най-облагодетелствана нация

...
Япония официално отмени търговския статут на Русия на най-облагодетелствана нация
Коментари Харесай

Япония официално отмени търговския статут на Русия на най-облагодетелствана нация

Япония публично анулира комерсиалния статут на Русия на " най-облагодетелствана нация " поради нашествието ѝ в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че Токио стяга глобите си против Москва след разкритията, че съветската войска е направила редица зверства против цивилни в Украйна. 

Отменянето на комерсиалния статут на " най-облагодетелствана нация " е следващото деяние на Япония против Русия и е част от наказания, които министър председателят Фумио Кишида разгласи предишния месец. Списъкът включва и решение за изгонването на осем съветски дипломати и търговски представители.

Отнемането на комерсиалния статут визира митата на всички съветски артикули. 

Днешното решение на японския парламент включва и промени в закон за интернационалната търговия, които предотвратяват опцията за прекачване на виртуална валута, притежавана от хора, чиито активи са замразени.

Япония стартира да играе по-значима роля в интернационалните старания против Русия, които са свързани с опасениятаот въздействието на нашествието в Украйна  в Източна Азия – район, където Китай демонстрира все по-сериозна военна интензивност, отбелязва Асошиейтед прес.          

Япония замрази активите на стотици съветски жители и групи и забрани новите вложения и търговията , в това число и износа на артикули, които може да бъдат употребявани за военни цели. Тя също така сподели, че възнамерява последователно да спре вноса на съветски въглища, напомня организацията.

Днес осемте съветски дипломати, които Япония реши на 8 април да експулсира , бяха видени да напущат съветското посолство в Токио с рейс към летище " Ханеда ". 

Русия предприе ответни дейности против Япония , като наскоро разгласи, че приключва двустранните договаряния за кротичък контракт, който да включва и въпроса за следените от Русия Курилски острови, които някогашният Съветски съюз лиши от Япония в края на Втората международна война.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР