Япония обмисля да закупи от САЩ крилати ракети Томахоук“, за

...
Япония обмисля да закупи от САЩ крилати ракети Томахоук“, за
Коментари Харесай

Япония смята да закупи американски крилати ракети Томахоук

Япония обмисля да закупи от Съединени американски щати крилати ракети „ Томахоук “, с цел да укрепи потенциала на своята защита, заяви организация Киодо.

Крилатите ракети " Томахоук " имат обхват на деяние до 2500 км и могат да се движат относително ниско над земята. Японското държавно управление се стреми да заявява притежаването на " дарба за контраудар ". Токио е в развой на актуализиране на дълготрайната си политика за сигурност.

Придобиването на сходен потенциал е противоречиво в Япония, макар възходящите закани пред сигурността от страна на Северна Корея и Китай.

Високопоставен чиновник на Министерството на защитата признава, че Япония обмисля покупката, само че прибавя, че всичко " зависи от това дали Съединени американски щати ще ги продадат ".

Япония се пробва да създаде свои лични ракети, които да могат да нападат противников кораби отвън техния обхват на деяние и да бъдат изстрелвани освен от сушата, само че и от кораби и самолети.

За да реализира задачата, тя възнамерява да разшири обсега на управляемите противокорабни ракети тип-12.

Очаква се ракетите лична разработка да влязат в приложимост едвам през финансовата 2026 година Чрез превръщане към ракетите „ Томахоук “. Правителството се пробва да форсира процеса на усилване на възпирането в изискванията.

Според формалните лица в случай че покупката бъде осъществена, разрушителите на Силите за морска самозащита евентуално ще бъдат оборудвани с американските ракети след предприемане на модификации на плавателните съдове, съгласно формалните лица. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР