Япония няма да се оттегли от проекта за петрол и

...
Япония няма да се оттегли от проекта за петрол и
Коментари Харесай

Япония няма да се оттегли от проекта за петрол и газ Сахалин-2

Япония няма да се отдръпна от плана за нефт и газ " Сахалин-2 " в Далечния изток на Русия. Това заяви организация " Киодо ", представена от Българска телеграфна агенция, на основата изявление на японския министър председател Фумио Кишида по време на парламентарна сесия. Други компании от други страни напущат взаимното сдружение с " Газпром ", в отговор на съветската инвазия в Украйна.

" Това е извънредно значим план във връзка с енергийната сигурност на страната, защото ще способства за дълготрайните и постоянни доставки на на ниска цена полутечен природен газ ", споделя японският министър председател.

Въпреки това, Токио ще ускори напъните си да понижи зависимостта си от съветски енергоносители в сходство с проекта на групата на седемте най-развити стопански системи, прибавя Кишида.

Япония разчита на съветски доставки за 3,6% от вноса си на недопечен нефт и 8,8% от доставките на полутечен природен газ през 2021 година, по данни на Японската организация за външна търговия (JETRO).

Повечето от японския импорт на полутечен природен газ от Русия идва от плана " Сахалин-2 ", в който вземат участие огромните японски корпорации " Мицуи " (Mitsui) и " Мицубиши " (Mitsubishi), притежаващи надлежно дялове от 12,5% и 10% в плана. Руският държавен енергиен колос " Газпром " държи дял от 50% в " Сахалин-2 ".

Англо-нидерландската компания " Шел " (Shell), която държи останалите 27,5%, разгласи излизането си от плана, единствено дни откакто Русия предприе инвазия в Украйна.
 Япония
Япония " не схваща " по какъв начин да заплаща за съветския газ в рубли

Страната ще следи " страничните резултати " от глобите по отношение на Русия върху личната си стопанска система
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР