Япония има за цел да въведе нова данъчна структура за

...
Япония има за цел да въведе нова данъчна структура за
Коментари Харесай

Нови данъчни облекчения за дългосрочните притежатели на крипто в Япония

Япония има за цел да вкара нова данъчна конструкция за сдружения, които имат криптовалути като дълготрайни активи.

Тази самодейност е част от по-широка тактика, ориентирана към одобряването на Япония като мощен кандидат в бързо разрастващата се цифрова стопанска система.

В рамките на този проект политиците от Либерално-демократическата партия на Япония и техният съдружен сътрудник Комейто оферират освобождение от налози на неосъществените облаги от криптовалути , притежавани от предприятията.

Основната цел е да се подтикват продължителните вложения в областта на цифровите активи. Понастоящем японските компании са подложени на облагане с корпоративен налог въз основа на оценката на техните криптоактиви в края на годината. Предвиденият данъчен проект за фискалната 2024 година обаче значи значително отклоняване от актуалната данъчна система. Той акцентира възходящото осъзнаване на особеното естество на цифровите активи и тяхното евентуално влияние върху японската стопанска система.

Освен че просто облекчава данъчната тежест за японските сдружения, тази препоръчана данъчна промяна значи и устрема на Япония да притегли по-голяма ликвидност от международния крипто пазар.

Този ход подхожда на засилените старания в разнообразни азиатски райони, целящи да се утвърдят като водещи крипто центрове. Освен това Япония обмисля промени в данъчното облагане на покупките на криптовалути от задгранични гости, макар че съответните детайлности за това предложение към момента не са изяснени.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР