Япония е във финалната фаза на преговори със САЩ за

...
Япония е във финалната фаза на преговори със САЩ за
Коментари Харесай

Япония купува крилати ракети „Томахок“ от САЩ

Япония е във финалната фаза на договаряния със Съединени американски щати за закупуване на американски крилати ракети „ Томахок “, заяви през днешния ден японският ежедневник „ Йомиури “ като се базира на неназовани японски държавни източници, съобщи Ройтерс.

„ Томахок “ могат да поразяват цели на разстояние над 1000 километра, което включва в обсега им елементи от Китай и съветския Далечен изток.

Токио се стреми да се снабди с максимален размер оръжия след Втората международна война, изправен пред бързата военна рационализация на Пекин и засилената интензивност в околните морски води.

Главният секретар на кабинета Хирокацу Мацуно сподели, че знае за медийната обява, само че отхвърли коментар.

Той сподели, че държавното управление обмисля качества за контраофанзива, само че към този момент няма съответни решения.

Загрижеността от китайската военна активност в морето и небето към Тайван и Япония се ускори откогато през февруари Русия нахлу в Украйна.

Япония се тревожи, че това обезпечава на Китай казус, с цел да употребява мощ против Тайван.

През август Китай изстреля ракети в морето на разстояние по-малко от 160 километра от Япония като проява на мощ, ядосан след визитата на председателката на американската Камара на представители Нанси Пелоси в Тайпе.

Миналата седмица, на 20-тия конгрес на Китайската комунистическа партия китайският водач Си Цзинпин прикани за ускорение на проектите за създаване на въоръжени сили на международно ниво. Той сподели още, че неговата страна в никакъв случай няма да се откаже от правото да употребява мощ, с цел да позволи тайванския проблем
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР