Японец, натоварен с опазването на културното наследство, случайно удари с

...
Японец, натоварен с опазването на културното наследство, случайно удари с
Коментари Харесай

Автомобил повреди най-старата тоалетна в Япония

Японец, претрупан с опазването на културното завещание, инцидентно удари с автомобила си най-старата тоалетна в страната, която се обитава в многовековен будистки храм, разрушавайки я отчасти, заяви Българска телеграфна агенция като цитира информация на  Франс прес.

В храма Тофукуджи в региона на Киото, Западна Япония, се обитава тоалетна, която датира от 15-и век и е окачествена като " значима културна полезност ".

Оригиналната дървена врата, която води към тоалетната, е " потърпевша ", откакто водачът - 30-годишен мъж от Асоциацията за запазване на културното завещание на Киото, инцидентно е натиснал педала на газта, без да си даде сметка, че автомобилът му е на заден ход, оповестяват от полицията.

" Казаха ни, че реставрирането й ще изисква доста работа ", отбелязва полицейски чиновник. 

Вътрешните стени също са претърпели леки вреди, само че самите тоалетни - два реда отвори в пода, са непокътнати, споделя Норихико Мурата, също от Асоциацията за запазване на културното завещание на Киото.

Тоалетната в миналото е била посещавана от монаси като част от аскетичното им образование, само че през днешния ден към този момент не се употребява.

" Разочароващо е, несъмнено, че част от сходна значима културна полезност е развалена по този метод. Ще обсъдим по какъв начин да я реставрираме, тъй че да съхраним в най-голяма степен културната й стойност ", добавя Мурата. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР