Яник Синер създава впечатлението за състезател, който вече има начертан

...
Яник Синер създава впечатлението за състезател, който вече има начертан
Коментари Харесай

Прагматик, реалист, целенасочен: Яник Синер знае, че Карлос Алкарас го прави по-добър


Яник Синер основава усещането за играч, който към този момент има начертан път пред себе си – какво и по кое време да направи. Сякаш, в никакъв случай не изпреварва момента, само че и постоянно е в точния момент. Италианецът постоянно е определян като „ прагматик и реалист “, само че повече от всичко той е целеустремен.

В последно време най-вече се приказва за Карлос Алкарас от новата генерация играчи и това е разумно – резултатите на испанеца са в действителност изключителни, а върховете падат един след различен. Но Синер е различен вид тенисист и друг човек – той избира да бъде пореден и знае, че не е нужно още първоначално да бъде най-големият противник на международния №1, изключително в миг, когато медиите са фокусирани върху борбата на Алкарас с Новак Джокович.

„ Още в Индиън Уелс споделих на хората от тима ми, че желая да играя против Карлос. Говорехме си за последния ни мач и дали няма да го срещна и в Маями. Нямам самообладание за такива срещи, тъй като той ме прави по-добър тенисист “ – описа Синер.

Той стана първият полуфиналист в тазгодишното издание на Мастърс шампионата в Маями. Италианецът записа трета поредна чиста победа, елиминирайки международния №54 Емил Руусувуори. Така двукратния първенец на Sofia Open се подреди измежду четиримата най-хубави във Флорида за повторно в кариерата си.

Следващият му конкурент ще бъде Карлос Алкарас или Тейлър Фриц.

„ Нека да забележим какво ще се случи и какъв ще бъде изходът от срещата. Ако е добър, ужасно. Ако не е, ще забележим какво още би трябвало да подобря “ – разяснява Синер тематиката за евентуален нов мач с Алкарас.

„ Аз желая да остана фокусиран върху себе си. Имам личен път и би трябвало да го измина. Знам, че има още доста неща, които мога да подобря и това е доста положителен знак, тъй като към този момент играя на положително равнище “.
 sinner

Италианецът описа, че доста е работил върху сервиса си – това бе и един от аспектите в представянето му, за който се говореше, че може да бъде на по-високо равнище.

„ Мисля, че доста го подобрихме. Все още има и дни, в които имам проблеми. Опитахме да намерим вярното придвижване, както и допустимо най-хубаво мятане на топката и движение. Ако съпоставим сервиса ми през предходната година и този в този момент, доста по-различен е “.

Едно от най-големите провокации пред играта на Синер в този момент остава по какъв начин да добави още малко риск.

„ На подготовка към този момент го върша, само че в този момент би трябвало това да бъде пренесено и в мачовете. Трябва да стартира да пожертвам малко повече и по-късно последователно това да се трансформира в нещо естествено “.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: изкуствен интелект и Григор Димитров
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР