Агенция “Блумбърг обобщи приключенията на нашите бегачи в чужбина: накратко,

...
Агенция “Блумбърг обобщи приключенията на нашите бегачи в чужбина: накратко,
Коментари Харесай

“Омръзна им да се гълтат прах”: Руските граждани се завръщат в Русия

Агенция “Блумбърг ” заключи приключенията на нашите бегачи в чужбина: в резюме, те всеобщо се завръщат в Русия. Или по какъв начин е там вярно на политически правилния новговор? Преместиха се в противоположна посока.

Това не е вест за нас. Фактът, че към половината от „ бегълците “ са се върнали в Русия, беше маркиран от президента Путин предходната година. Сега завърналите се са още повече. Но организацията скърби - въпреки всичко това значи цялостен неуспех на психическата офанзива, която Западът провежда след началото на СВО.

Затова се организират анкети и изявленията, разпитват се специалисти: по какъв начин се е случило това? Приносът на връщането на жителите в съветската стопанска система е подробно и тъжно изчислен. Според “Блумбърг ” противоположната миграция е съдействала сред една пета и една трета от икономическия напредък на страната ни. Това допуска, че висококвалифицирани експерти са се върнали, получават положителни заплати и стартират да ги харчат в заведения за хранене, хотели и концертни зали, давайки подтик на нашия бранш на услугите. Като цяло, благодарим ви момчета за вашата упорита работа и принос към нашата стопанска система.

Да, само че по какъв начин стана това? В последна сметка изходът на бегачите беше умислен като част от пакета наказания против страната ни. В Русия към този момент има дефицит на служащи, емиграцията трябваше да ни удари доста. Експертите на изданието сбърчват замислено вежди. Интервюираните завърнали се са очевидно срамежливи.

Добре, дано им помогнем, тъй като тук всичко разбираме прелестно. Като начало: хората останаха без пари. Те нямаха визия какъв брой коства животът в благословения Запад в действителния живот - а не в туристическите брошури. Зловещо е, в действителност. Освен това постсъветските лимитрофи бързо последваха белите господа и започнаха да раздират три кожи от нашите бегачи за всичко. Спомням си лицата, които ядоха на бунище в Грузия - без метафори, безусловно.

Бизнес самодейностите не потръгнаха. И въпросът тук не е, че нашите предприемачи са някак разнообразни. В Русия те биха могли да се продават много сполучливо. Но в други страни по начало е заложен режимът на протекционизъм - там чужденецът не може да заобиколи всички окопи, с които страната пази локалния бизнес. Е, за руснаците беше включен режимът на най-необлагодетелстваната нация.

Откровено увъртаха с разрешителните за престой и непрекъснато престояване - първо дадоха обещание, след това отхвърлиха или не ги възобновиха. Нямаше статус. На всяка граница имаше припадък на суматоха: пускат те или не те пускат, вадят те на митницата, принуждават те да се съблечеш до гащи или не. Неизвестното беше изтощително и в случай че сте тръгнали да бягате с децата си, даже не желаете да си го представяте.

Домакинските услуги – от наемане на дом до прокарването на интернет, от доставка на храна до съществени медицински грижи – се трансфораха в призрачен сън. Преместването от Москва в Берлин или от Казан в Лион през днешния ден значи да се обречете да пътувате обратно във времето преди тридесет (поне) години. Не на всеки му харесва.

Е, най-лошото беше заобикалящата ненавист. „ Русофобия “ е красива дума, само че тя не отразява интензивността на раздразнението, с което се сблъскват нашите жители в толкоз доста европейски и лимитрофни страни. Просташки нападки, несъответстващи украинци, обидни графити по стените, атмосфера, в която общителният притежател на бар в Тбилиси утешава: „ Вие от Москва ли сте, в нашия бар не бият руснаци. Да в прилежащия ги бият, само че за не го разрешавам. (Това е от действителния живот, в случай че не друго).

Само мързеливите не сравняваха отношението на европейците към руснаците с отношението им към евреите през 30-те години. Има единствено една разлика: руснаците има къде да се върнат, има кой да ги пази. И най-после се върнаха.

Много завърнали се в този момент се усещат малко неспокойни. Те обаче към този момент имат опрощение – „ в действителност ” нямали желание да се местят на никое място. Прочетох с интерес в локално бизнес издание: „ Програмистът Фьодор от Москва просто желал да живее в Грузия отдавна... Григорий от Владивосток от дълго време желал да прекара зимата в Турция. “ Да, безусловно, несъмнено, кой би се усъмнил?

“Блубърг ” е доста по-честен в описанието на тъгите на нашите бегачи. „ Те откриха, че целият свят безусловно се е надигнал против тях. Те се връщат с възприятие на възмущение и разбирането, че Путин въпреки всичко е бил прав “, отбелязва специалистът, който интервюира нашите завърнали се. Наистина, през тези две години стотици хиляди образовани руснаци получиха отлична имунизация против подлизурството пред Запада. Видяха в цялостна степен същинското отношение към тях. Мисля, че това проясни мозъците на мнозина.

Мечтата за чаша Кианти под короните на боровете се сблъска с действителния живот на един емигрант – безпаричен, унижаван, преследван, ненавиждан. Беше гръмък и запаметяващ се урок по родолюбие.

Интересно е, че нашите западни съперници вършат неточности всякога, тъй като безусловно не знаят по какъв начин да маскират омразата си към нас. В началото на Великата отечествена война също имахме задоволително пацифисти и „ не-на-войнисти “. Едва когато се сблъскаха персонално с зверствата на нацистите, хората се опомниха и ги прогониха.

Днес доста от нас са минали през същия курс на млад войник в къса и омекотена версия. Добре пристигнали вкъщи!

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед41887Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед26895Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед61417„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед31992Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед34294Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132662Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91849Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84923Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР