Мадрид определно е мястото, където Андрей Рубльов прави своя най-силен

...
Мадрид определно е мястото, където Андрей Рубльов прави своя най-силен
Коментари Харесай

Безкомпромисен: Рубльов не остави шансове на Фриц и е първият финалист в Мадрид!

Мадрид определно е мястото, където Андрей Рубльов прави своя най-силен шампионат през този сезон. След като " детронира " настоящия първенец Карлос Алкарас в четвъртфиналната фаза на конкуренцията, то през днешния ден руснакът не остави шансове на Тейлър Фриц и с резултат 6:4 6:3 се класира за финала, където ще се бори за дебютната си купа в испанската столица Феликс Оже-Алиасим или Иржи Лехечка.

Срещата стартира мощно за Фриц, който със мощната си, само че и ефикасна игра бе по-активният при разиграванията, за сметка на непредвидените неточности на международния номер 8 и с брейк още в първия гейм изглеждаше подготвен да управлява събитията на корта. Рубльов обаче не изглеждаше подготвен да отстъпи на съперника си по никакъв метод и още в идващия гейм съумя да отвърне на пробива. Макар и американецът към момента да продължаваше да постанова своето високо движение на игра, руснакът започваше да играе все по-убедително с всяка минала минута. Това си пролича при 5:4, когато московчанинът съумя да осъществя пробив на нула и по този начин да поведе.

По сходство на предната част, и във втората Фриц стартира стремително и имаше два брейкпойнта в първия гейм. За разлика от при първия сет, в този миг Рубльов не позволи пробивът да стане факт. Следваха минути на бързи разигравания и мощна сервис игра от двете страни. Шестият гейм обаче се оказа преломният миг на дуела, защото тъкмо тогава представителят на топ 10 съумя да поведе с брейк и по този начин да си обезпечи нужната преднина. След това конспирация липсваше откъм развиване на дуела и по този метод за близо 35 минути игра във втория сет и с резултат 6:3 Андрей Рубльов ще се бори за своята втора Мастърс купа в кариерата си!

Andrey Rublev keeps adding to his Masters 1000 trophy cabinet!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР