Яник Синер имаше наглед колеблив старт на сезона, след като

...
Яник Синер имаше наглед колеблив старт на сезона, след като
Коментари Харесай

Финалът в Ротердам е оформен: Синер повали героя на домакините и ще срещне Медведев

Яник Синер имаше привидно неуверен старт на сезона, откакто позволи ранно проваляне на една от подготвителните съревнования в Австралия, преди след това в Мелбърн да отпадне още в първата седмица на шампионата след загуба в пет сета от Стефанос Циципас. Италианецът нямаше никакво време за губене при започване на 2023-та и още в седмицата, когато се възобнови Тура, се включи на надпреварата в Монпелие, където беше над всички и завоюва седмия си АТР трофей в кариерата.

Само два дни след триумфа си във френския град, Синер трябваше да открие акцията си на АТР 500 конкуренцията в Ротердам, където потегли с триумф и във втория кръг взе своя реванш от Циципас за провалянето си на Аустрелиън Оупън, като отстрани топ поставения в схемата. Последва привидно рутинна победа на южнотиролеца против някогашния първенец в нидерландския град Стан Вавринка, която беше надградена през днешния ден с двусетов триумф над участващия чрез " уайлд кард " локален любим Талон Хрийкспор, който международният номер 14 надделя за близо два часа на корта - 7:5 7:6(5). По този метод първенецът от Монпелие за втора поредна седмица в Тура ще спори за купа, като негов противник ще бъде някогашната първа ракета на света Даниил Медведев.

Още през цялото време на дуела ясно личеше, че сервиращите ще имат имат думата на корта, като макар упоритостта и от двете страни на мрежата в миговете на ретур, то до брейкбол по този начин и не съумяваше да доближи някой от двамата полуфиналисти, при което по всичко личеше, че ни следва да следим тайбрек. До подобен обаче в последна сметка не се стигна, откакто италианецът подвигна оборотите в заключителния 12-и гейм и ударите му намираха неспасяемо ъглите на корта, като тези му дейности му донесе сетбол, а минута по-късно против името му беше записан и откриващият сет.

Втората част още по-ясно ни показва класата на началния удар, с който разполагат кандидатите за място на финала в надпреварата, като не видяхме нито една опция за пробив и разумният излаз от обстановката беше дълъг гейм. В него Синер пръв направи крачка в вярната посока, откакто незабавно след промяната на полетата отмъкна сервиса на международния номер 61, преди на собствен измежду с удар в мрежата да изгуби преимуществото си. Тази неправилност обаче по никакъв метод не повлия на любимеца в срещата, който си възвърне задатъка още при идното подаване на героя на домакините и оползотвори втория си мачбол, с цел да постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР