Ян-Ленард Щруф достигна за първи път в кариерата си до

...
Ян-Ленард Щруф достигна за първи път в кариерата си до
Коментари Харесай

Ян-Ленард Щруф е на първи финал на Мастърс турнир

Ян-Ленард Щруф доближи за първи път в кариерата си до край на шампионат от сериите Мастърс на АТП. Той елиминира Аслан Карацев след 4-6, 6-3, 6-4 за 2:19 часа на полуфиналите.

Германецът е първият „ благополучен губещ “, който стига до край на шампионат от Мастърс 1000. 33-годишния Ян-Ленард Щруф загуби от Аслан Карацев в последния кръг на пресявките с 4-6, 2-6 на 25 април, само че в този момент взе реванш. И двамата играха за първи път в кариерата си на полуфинал на шампионат от подобен сан. 33-годишният немец записа 37 печеливши удара и три пъти проби подаването на противника си.

„ Това е изумително, въобще не съм си го и помислял. Играх един край в Мюнхен през 2021 година, само че нямаше аудитория поради пандемията. Сега съм тук и има необикновено доста почитатели. Мисля, че в неделя също ще има доста аудитория. Изключително съм благополучен “, сподели германецът.

В разногласието за трофея той ще се изправи против защитаващия купата си. Испанецът отстрани Борна Чорич след 6-4, 6-3 за 1:41 часа.

„ Изиграхме необикновен мач на „ Уимбълдън “ предходната година и бях доста покрай това да го победя, само че той направи невероятни удари в тайбрека. Сега ще бъде друго. Мисля, че той е 20-0 на испански клей кортове, тъй че ще бъде доста мъчно. Ще дам всичко от себе си, с цел да го победя и да печеля първата си купа “, добави германецът.

Щруф се стреми да стане вторият „ благополучен губещ “, спечелил купа от АТП този сезон. Първият беше Куон Сун-У от Република Корея в Аделаида през януари.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР