Ялта. Членовете на ръководството на АБВ-Младежи Габриела Райкова и Димитър

...
Ялта. Членовете на ръководството на АБВ-Младежи Габриела Райкова и Димитър
Коментари Харесай

АБВ - Младежи взеха участие в 5-ия Международен Ливадийски форум в Ялта

Ялта. Членовете на управлението на АБВ-Младежи Габриела Райкова и Димитър Петров вземат участие от българска страна в влиятелния конгрес, който се организира годишно в Ялта. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . На събитието тази година има представители от 56 страни и над 200 участници. Традиционно събитието се провежда от Съвета на Федерациите на Руската Федерация и се води персонално от неговия ръководител госпожа Валентина Матвиенко. Специални посетители на събитието са княз Никита Дмитриевич Лобанов Ростовски и заместникът на генералния съвет на партия „ Единна Русия “ – Андрей Климов. Форумът включва богата културна стратегия, целяща да запознае участниците с историята и културата на Крим.
Програмата на форума включва пет панела, свързани с развиването на младежка дипломация, културни връзки, съдействие в областта на образованието. В секция 2 " Културни и просветителни планове, като фактор за връзка сред културите " Габриела Райкова изнесе отчет на тематика " Културно завещание - фактор за развиването на българо-руските връзки ". В него тя уточни нуждата от присъединяване на младите в развиването на културните политики и нуждата от основаване на културни коридори в Черноморско-Каспийския район. Акцент в отчета ѝ бе ролята и смисъла на мира като неразривна част от опазването на културното завещание. Докладът ѝ бе част от панел „ Културно-образователни планове, като фактор за доближаване на култури ” и бе воден от зам.-председателя на комитета по просвета, обучение и просвета към Съвета на Федерациите – Игор Морозов и от зам.-председателя на Държавния съвет на Република Крим – Едип Гафаров.
Димитър Петров, зам.-председател на АБВ-Младежи София, се включи интензивно в панел 5 " Младежка дипломация ", който бе воден от зам.-председателя на комитета по обществени въпроси към Съвета на Федерациите на Руската Федерация Александр Варфоломеев. Той акцентира огромната роля на младите в региона на публично дипломатическата активност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР