Ягодова импровизация върху оригиналния Тарт Тартен, която ще ви плениНеобходими

...
Ягодова импровизация върху оригиналния Тарт Тартен, която ще ви плениНеобходими
Коментари Харесай

Тарт Татен с ягоди

Ягодова импровизация върху истинския Тарт Тартен, която ще ви плени

Необходими Продукти

● бутертесто - 1 лист
● ягоди - 350 г

КАРАМЕЛ


● захар - 100 г
● масло - 50 г

Начин на подготвяне

Фурна - 190 градуса; Форма за тарт или някаква друга форма кръгла - 20 см.

Бутертестото се изрязва по диаметър на формата. Надупчва се с вилица. Оставя се в ледник до момента в който се подготвят ягодите.

Ягодите се почистват със сламка за сок. От долната страна на ягодата се вкарва сламката към дръжката ѝ с лек напън. С леко въртеливо придвижване дръжката се отстранява. По този метод се маха зелената ѝ част, листото ѝ, и се получава дупка, която по-късно ще бъде запълнена от карамел.

Захарта се слага в касерола и на слаб котлон се разтопява. Когато се получи прелестен златист карамел се прибавя маслото да се разтопи и се прибавят подсушените в домакинска хартия ягоди. Разбърква се с шпатула деликатно, с цел да не се наранят.

Готовите ягоди се подреждат в леко намаслента с масло форма. Изважда се тестото от хладилника и се похлупва върху ягодите, като леко по края се притиска с шпатулата.

Пече се на 190 градуса за към 40-45 минути до прекрасен златист тен на тестото. Дали е подготвен тартът, също може да се разбере, когато ягодите стартират да кипят тежко и постепенно на огромни мехури. Изважда се от фурната и се изчаква към 10 минути леко да се охлади.

Приготвя се подобаваща паница, по-голяма от диаметъра на формата, захлупва се върху сладкиша и с внезапно придвижване се обръща. Оставя се да се охлади изцяло. Сервира се на тортени части с топка сладолед или сметана.

Тарт Татенът с ягоди е подготвен.

Инфо: GoodFood

Забележка: Този сладкиш надалеч не е автентичен Тарт Татен, който по принцип е с круши и който всички ние вършим. Но това е една имитация на този прочут сладкиш и е доста прелестен, лек летен десерт, без всякаква рекламация за оригинал.

По този метод може да се подготви и с пресни малини, праскови или череши. Не съм приготвяла независимо бутер тесто, тъй като е доста топло и мъчно се работи и заради тази причина употребих готово такова.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР