Яденето на боб и ядки, богати на растителни протеини, може

...
Яденето на боб и ядки, богати на растителни протеини, може
Коментари Харесай

Растителни протеини: Ключът към здраво стареене при жените

Яденето на фасул и ядки, богати на растителни протеини, може да помогне на дамите да останат здрави с придвижване на възрастта , откри ново изследване.

По-специално, дамите, които употребяват повече растителни протеини, са по-малко склонни да развият хронични болести и като предписание са по-здрави по-късно в живота , написа Independent. Тези, които са присъединили повече протеини в диетите си от източници като плодове, зеленчуци, самун, фасул, бобови растения и тестени произведения, са имали по-малко сърдечни болести, рак и диабет и утежняване на когнитивните и умствени функционалности. Докато дамите, които употребяват повече скотски протеин, са по-склонни да страдат от хронични болести.

Animal vs. Plant Protein — What’s the Difference? via
— j omallj (@omallj)
„ Приемът на протеини в междинната възраст се свързва с по-добро здраве в по-късен живот. Ние също по този начин открихме, че източникът на протеини е от голяма важност. Получаването на множеството протеини от растителни източници в междинната възраст, както и дребни количества скотски протеин, наподобява предизвиква положителното здраве и положително оцеляване Тези, които са консумирали по-големи количества скотски протеин, са склонни да имат хронични болести и не са съумели да реализират усъвършенстваната физическа функционалност, която нормално свързваме с потреблението на протеини, " сподели доктор Андрес Ардисон Корат, откривател в Центъра за стареене към университета Тъфтс в Съединени американски щати.

Тези резултати поддържат рекомендацията дамите да употребяват по-голямата част от протеина си под формата на плодове, зеленчуци, ядки и семена, макар че би трябвало да употребяват и малко рибен и скотски протеин поради наличието на желязо и витамин В12.

„ Приемът на диетичен протеин, изключително растителен протеин, по време на междинната възраст играе значима роля в насърчаването на здравословното стареене и поддържането на позитивни здравни резултати в по-късен живот “, сподели Корат.

Plant Protein Holds Secret To Healthy Aging In Women, Says Study.
— For All The Cows (@Fatcows2)
Учени са изследвали изследването за здравето на медицинските сестри в Харвард, което наблюдава дами медицински сестри от 1984 до 2016 година В началото на плана субектите са били на възраст сред 38 и 59 години и са били в положително физическо и психическо здраве. Оказало се, че дамите, които употребяват повече растителни протеини, са с 46% по-склонни да бъдат здрави до дълбока напреднала възраст. В същото време феновете на скотски протеини от говеждо месо, млечни артикули, пилешко и морски блага са с 6% по-малко склонни да останат здрави с придвижване на възрастта.

Изследванията демонстрират, че растителният протеин е по-силно обвързван с положителното психологично здраве по-късно в живота. Яденето на повече растителни протеини също води до понижаване на неприятния холестерол, кръвното налягане и инсулиновата сензитивност, до момента в който по-честата консумация на скотски протеин води до увеличение на инсулиноподобния растежен фактор, който е открит при рак. Освен това се оказа, че самият млечен протеин не е доста обвързван с усъвършенствано здраве в преклонна възраст.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР