Яденето на бадеми всеки ден не е нещо, което много

...
Яденето на бадеми всеки ден не е нещо, което много
Коментари Харесай

4 промени настъпват в тялото, ако ядем бадеми всеки ден

Яденето на бадеми всеки ден не е нещо, което доста хора вършат. Обикновено се сещаме да хапваме ядки, когато ги забележим на масата или пък в случай че инцидентно получим предпочитание за съответен тип ядки. Въпреки това е добре да знаем какви ще са измененията с организма, в случай че въведем ядките и по-конкретно бадемите в ежедневното си меню.

Хапването на бадеми може безусловно да избави живота ви. В изследване Американската сърдечна асоциация открива, че ниската консумация на ядки усилва възможностите за развиване на сърдечно-съдови болести, пишат от dama.bg. Сред ядките бадемите са любимци освен поради усета им, само че и поради изгодите от тях. Днес бихме желали да ви представим 4 промени в тялото, когато ядете бадеми всекидневно, всички от които са подкрепени от науката.

Намаляват акнето
Според едно изследване, пациентите с тежко акне имат към 9% по-малко витамин Е в кръвообращението си. Хапването на бадеми за възстановяване на положението на кожата е от дълго време обичаен лек в Близкия Изток, който се оказа подсилен от науката. Бадемите са цялостни с витамин Е и антиоксиданти, които биха могли да ви оказват помощ да излекувате акнето и да подмладите кожата си, в случай че можете да издържите на високите равнища на омега-6 мазнини.

Помагат за лекуване на диабет
Друго изследване демонстрира, че пациентите, страдащи от диабет вид 2, евентуално ще следят възстановяване на физическото си положение, в случай че ядат бадеми всекидневно. Те освен оказват помощ за отпушването на артериите посредством понижаване на „ неприятния холестерол “, само че и способстват за понижаване на равнищата на кръвната захар с помощта на минералите си.

Помагат да се възстановите от раждане
В Индия има дългогодишна традиция да се употребяват бадеми като естествено средство за контролиране на чревния поток и натрупването на сила. Бадемите са съществена съставна част в аюрведичните диети и постоянно се предлагат на дами след раждане, с цел да им оказват помощ да се възстановят бързо и да избегнат стриите.

Могат да създадат бебето ви по-умно
Както към този момент беше споменахме, бадемите могат да подобрят мозъчната активност. Яденето на 74 грама бадеми седмично може да направи бебето ви по-умно, демонстрира изследване, извършено от испански учени, което следи 2 208 бременни дами. След това децата са били следени, когато са били на 1, 5 и 8 години. Малчуганите, чиито майки са яли бадеми по време на бременността си, са получили по-висок резултат на своите IQ проби.

Бонус: сурови, накиснати или печени бадеми?
Според аюрведичната медицина и суровите, и печените бадеми съдържат едни и същи хранителни субстанции и по този метод имат идентични изгоди. От друга страна, накисването на бадеми за една нощ и обелването им може да помогне за понижаване на равнищата на танин. Ако се приема в огромни количества, танинът може да попречи на усвояването на хранителни субстанции, само че последните изследвания не откриват доказателства, които да поддържат това. Ако консумирате бадеми постоянно, евентуално сте осведомени с тези изгоди. Забелязали ли сте някакви други телесни промени, когато хапвате бадеми? Как консумирате тези ядки? Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР