XVIII-то издание на Банско Филм Фест започва в сряда, 21

...
XVIII-то издание на Банско Филм Фест започва в сряда, 21
Коментари Харесай

Банско Филм Фест 2018 ще се проведе в памет на своя създател Петър Атанасов

XVIII-то издание на Банско Филм Фест стартира в сряда, 21 ноември, като до неделя курортния град ще бъде във вихъра на рисковото кино и прекарвания – катерене, алпинизъм, фрийрайдинг, рисково колоездене и доста други.
Събитието ще стартира с възпоменателен миг в памет на неговия основател – Пепи Атанасов, който умря след малко боледуване през юли месец тази година. В знак на самопризнание към достойното дело, останало след него, Общински съвет Банско ще го прогласи за Почетен жител на град Банско. По предложение на кмета Георги Икономов, авторитетния специалист в областта на алпинизма, ще получи посмъртно почетното отличие на Тържествена сесия на локалния парламент в сряда от 16:00 ч.

Както всяка година, и тази година, фестивалът е подготвил богата кино стратегия, която ще бъде оценена от експертното жури. Съпътстващите събития са с два фокуса – забавна детска стратегия, ориентирана към образуване на усети и желания от подрастващите за здравословен живот и спорт. Вторият фокус е хората с увреждания в рисковите спортове. Специално от Испания ще пристигна Урко Кармона Барандиаран, пара-катерач и мотивационен преподавател. Неговото посещение е част от панела „ Те могат – хората с увреждания и екстремите спортове “, който ще се организира в съботния ден.

В рамките на фестивала, ще бъде маркирано още едно събитие – 50 годишнината от основаването на ски-алпинизма в България. Най-титулуваните катерачи – Кънчо Долапчиев и Младен Катранджиев, ще изнесат своето показване по отношение на годишнината.
Над 100 кино лентата от 30 страни чакат феновете на планинските спортове. Всички прожекции и презентации ще се проведат в читалище " Никола Вапцаров " и в кино-залата на Посетителския информативен център. Входът е свободен.
Повече информация за програмата: https://banskofilmfest.com/programa-za-bansko-film-fest-2018/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР