XIV издание на Алея на книгата“ във Варна може и

...
XIV издание на Алея на книгата“ във Варна може и
Коментари Харесай

XIV издание на Алея на книгата във Варна може и да не се състои

XIV издание на „ Алея на книгата “ във Варна може и да не се състои. Пътуващото ревю, което обичайно идва във Варна в края на юли и началото на август, е под въпрос тази година, написа.

Причината е, че за всички изложби, които в последните години се организираха в пешеходната зона сред Севастопол и ФКЦ, към този момент е избрана нова локация, а уредниците на " Алея на книгата " считат, че новото място не дава отговор на визията им за смисъла и мащабите на събитието.

" Алея на книгата не е чисто комерсиално ревю, то е културно събитие, което предстои на други закономерности и със специфичните събития за деца играе роля за възпитанието и образованието на подрастващите ", показват от Асоциация " Българска книга ", уредник на събитието.

Припомняме, Експертният съвет по устройство на територията към Община Варна реши да не позволява слагане на преместваеми обекти върху пространството, където досега се организираха редица изложби, и дефинираха нова локация за това - градинката сред Община Варна и Археологическия музей.

От Асоциация " Българска книга " показват, че са писали няколко писма до Община Варна, само че доникъде на юни нямат отговор всъщност на нито едно от изпратените писма. От Асоциацията показват, че са в подготвеност да преминат към следващи дейности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР