XII издание за луксозно строителство, архитектура и дизайн - LUXURY

...
XII издание за луксозно строителство, архитектура и дизайн - LUXURY
Коментари Харесай

Пловдив спечели строителното дерби със София

XII издание за първокласно строителство, архитектура и дизайн - LUXURY Property AWARDS 2022, отличи в Пловдив строителни асове от страната и на Балканите. Оскарите в сектора бяха връчени на тържествена гала в парк-хотел „ Санкт Петербург “. Златни статуетки и почетни плакети получиха над 20 компании, сред които и редица пловдивски. Сред формалните посетители на събитието бяха Захари Христов - длъжностен зам.-министър на Министерство на регионалното развитие, кметът на община " Родопи " Павел Михайлов и други Организатор на събитието бе Агенцията за обществени връзки VIP Communication, в партньорство с Търговско-промишлена камара-Пловдив, Национално съдружие недвижими парцели, Българска предприемаческа камара, Национална строителна федерация, Камара на строителите и други



Тържеството стартира с връчване на специфична премия в категория „ Благоустройство с идея в поддръжка на бедстващите региони “. С нея бе удостоено „ Автомагистрали “ ЕАД. Дружеството се включи интензивно в разчистването на потърпевшите обитаеми места след потопа в Карловско при започване на септември.

Журито бе изрично, че

Пловдив е с едни гърди преди София в категория „ Луксозно строителство “.

Най-висок приз в категорията получи жилищният мегапроект " Кристал Тауърс ", формиран от 8 кристални футуристични кули. Той ще се простира върху 65 декара на мястото на някогашната захарна фабрика под тепетата и ще съчетава духа на предишното и концепцията за бъдещето на пространствата в града. Инвеститор на плана е строителната компания " PIMK Build ", а амбициозното архитектурно решение е на пловдивския проектант Веселин Русев. В рамките на същото събитие той бе отличен в категория „ Архитект на годината “. Приз сграбчи и съдружникът му в проектантско бюро „ Арджи Проджектс “- Станислава Юрукова, с новаторските си проектантски решения в " Кристал Тауърс ".

Злато в категория „ Устойчиво развиване на зелена градска среда “ бе отредено за плана
Световен гребен център в Пловдив,
по концепция на Иван Попов - ръководител на организационния комитет на Световното състезание по гребане. Районът на Гребната база в квартал “Отдих и просвета “ се оказа притегателно място за вложения и за интернационалната строителна компания Platinum. В зеленото сърце на Пловдив тя ще издигне жилищния комплекс " Регата Парк Уест ", също отличен с приз на LUXURY Property AWARDS 2022.



Друг емблематичен пловдивски хотел, който се откри на 3 март тази година, сграбчи приз в категория „ Реставрации и запазване на историческите резервати ". Това е бутиковият хотел „ Визуализа “, в който се трансформира някогашната тютюнева фабрика „ Орел “ на бул. „ Руски “. Преди цялостното видоизменение в архитектурния шедьовър се обитаваше Стоматологичният факултет.
Немската марка за обзавеждане
също получи високите оценки на журито и бе отличена със златна статуетка и грамота. Тя е водеща в първокласния сегмент, с ексцентрични хрумвания за обзавеждане и самостоятелен дизайнерски почерк. След София, Бургас и Варна неотдавна KARE откри собствен шоурум и в Пловдив, на бул. „ Княгиня Мария Луиза “ №72.

Приз получи и новата съвременна постройка от висок клас - Via Park - Юг, на кръстовището бул. „ Ал. Стамболийски “ и ул. „ Коматевско шосе “.

Наградата за отлична локация и първокласно строителство отиде за комплекс PLACE2LIVE RESIDENCE. Той е ситуиран в най-бързо разрастващите се квартали в София - " Славия ". Комплексът се отличава с прелестна панорамна панорама към Витоша, а спиращите дъха пейзажи и чистият въздух са условия за хармонична среда за живот.

Журито регистрира, че на имотния пазар има апетит за обзаведени жилища. Затова и нововъведенията в интериорния дизайн също бяха във фокуса на LUXURY Property AWARDS 2022. Голямата премия в категорията завоюва дизайнерката Рене Емил.

Луксозният Premium Park Hotel & SPA в град Призрен, Република Косово, също бе сред  финалистите в XII издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2022. Той бе отличен със строителен " Оскар " в категория „ Луксозен градски СПА хотел “.

За положителното въодушевление на гостите се погрижиха дребните танцьори от отбор „ Елика “ и артистът Начо Паскал.
Злато и за пловдивския Бевърли Хилс
Кметство Марково бе отличено в категория „ Взаимодействие и принос в благоустройството и обединяването “. Едноименното село е оповестено за най-бързо разрастващо се по машинален приръст, което изкачи община " Родопи " на второ място по издадени разрешителни за градеж за 2021 година след София-град. Само за последните две години популацията на Марково е повишено с 1300 души, а непрекъснато живеещите са към този момент над 5000 души.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР