Пилотът на Върджин победи във финалния дуел Щофел Вандоорн, като

...
Пилотът на Върджин победи във финалния дуел Щофел Вандоорн, като
Коментари Харесай

Касиди измъкна полпозишъна в Ню Йорк със само 0.008 секунди от Вандоорн

Пилотът на Върджин победи във финалния дуел Щофел Вандоорн, като в решителни тур Касиди бе с по-добро време в първата половина на обиколката, преди белгиецът да стопи пасива си и дори да поведе преди последния завой. В него обаче Касиди спечели 0.044 секунди, което и му донесе първото място на старта с общ аванс от само 0.008.

На втората редица на стартовата решетка по-късно днес ще бъдат Лукас ди Граси и Паскал Верлайн, които бяха елиминирани след полуфиналите съответно от Вандоорн и Касиди. На третия ред ще застанат Себастиен Буеми и Алекс Симс, а на четвъртия ще са Рабин Фрайнс и Сам Бърд. Те приключиха участието си в днешната квалификация след четвърфиналните дуели, в които загубиха от съответно Ди Граси, Вандоорн, Касиди и Верлайн.

Лидерът в генералното класиране във Формула Е преди 11-я старт за сезона Едоардо Мортара не успя да прескочи груповата фаза, след като той даде време с точно 0.008 по-слабо от това на Буеми в първата група. Тъй като в нея бе и Касиди това отрежда на швейцарецът деветото място на старта, като той ще раздели петия ред с Антонио Феликс да Коща, който бе във втората група.

Малко след нейното начало над пистата в Голямата ябълка заваля, което и превърна втората ѝ половина в по-скоро тренировка, а не квалификация, тъй като нито един от пилотите нямаше как да подобри своя резултат. Големият губещ от това бе вторият в подреждането при пилотите Жан-Ерик Верн, който остана едва осми и ще потегли от 16-то място на стартовата решетка.

Първият старт за уикенд от Формула Е в Ню Йорк започва в 20:00 часа българско време по-късно днес.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР