X, компанията за социални медии, известна преди като Twitter, съди

...
X, компанията за социални медии, известна преди като Twitter, съди
Коментари Харесай

X съди Калифорния заради закон за дейността на социалните медии

X, компанията за обществени медии, известна преди като Twitter, съди щата Калифорния поради закон, който изисква от фирмите да разкриват детайлности за практиките си за модериране на наличие, написа Engadget.

Законът, прочут като AB 587, изисква от доставчиците на услуги за обществени медии да разгласяват информация за работата си във връзка с речта на омразата, екстремизма, дезинформацията и други проблеми, както и детайлности за вътрешните процеси на модериране.

Адвокатите на X обаче настояват, че законът е противоконституционен и ще докара до цензура.

Той " има за цел и евентуален резултат да окаже напън върху компании като X Corp. да отстраняват, демонетизират или деприоритизират предпазена от конституцията тирада ", написа компанията в желае си. " Истинското желание на AB 587 е да окаже напън върху платформите на обществените медии да " отстранен " несъмнено предпазено от Конституцията наличие, което страната смята за проблематично. "

X не е единствена в опълчването си на закона. Въпреки че мярката беше подкрепена от някои деятели, редица индустриални групи показват противоречие с AB 587. Netchoice, комерсиална група, която съставлява Meta, Гугъл, TikTok и други софтуерни компании, да вземем за пример декларира предходната година, че AB 587 ще помогне на неприятните артисти да заобиколят ограниченията за сигурност на фирмите и ще затрудни използването на техните правила.

В същото време поддръжниците на AB 587 са безапелационни, че е належащо да се усили прозрачността на огромните платформи.

" Ако X няма какво да крие, тогава не би трябвало да има нищо срещу този законопроект ", декларира в отговор на правосъдния иск на депутатът Джеси Габриел, който е създател на AB 587.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР