Western & Southern Open, втори кръгТейлър Фриц – Ник Кирьос

...
Western & Southern Open, втори кръгТейлър Фриц – Ник Кирьос
Коментари Харесай

Фриц победи Кирьос за 50 минути, отпадания за Хуркач и Рууд


Western & Southern Open, втори кръг
Тейлър Фриц – Ник Кирьос 6-3, 6-2
Стефанос Циципас – Филип Краинович 6-3, 6-4


Едва 50 минути бяха нужни на Тейлър Фриц, с цел да стигне до успеха против Ник Кирьос в един от най-очакваните мачове от втори кръг на Мастърса в Синсинати.

Двубоят приключи 6-3, 6-2 в интерес на първата ракета на Съединени американски щати, който осъществя 3 пробива и в целия мач не даде нито един брейкбол на противника си. До огромна степен изходът на дуела бе решен от травмата на Кирьос в региона на коляното. Още преди шампионата той заприказва за нея, а този път тя се ускори в края на първия сет. Проблемът несъмнено не разреши на Кирьос да бъде пълностоен оттова насетне като той ограничаваше придвижванията му по корта. Поради този факт австралиецът опитваше да приключва точките още по-бързо в сравнение с нормално. Травмата повлия отрицателно и на сервиса му.

В първия сет единственият пробив падна в шестия гейм за 4-2. Втората част стартира с нов брейк в интерес на Фриц, а втори за 4-1 напълно реши изхода на срещата.

За Фриц следва мач с Андрей Рубльов, който реализира изненадващо сложна победа в три сета над Фабио Фонини.

Успешно начало в шампионата записва Стефанос Циципас. Четвъртият в схемата победи Филип Краинович след 6-3, 6-4. Във всеки от сетовете гъркът постигаше пробив в средата на частта, който бе изцяло задоволителен на фона на превъзходството му на сервис. В целия мач Циципас загуби единствено осем точки на сервис и закономерно не даде нито една опция за пробив в целия мач. Следващият му противник ще бъде Диего Шварцман.

С конкуренцията се сбогуваха двама от топ поставените в лицето на Хуберт Хуркач и Каспър Рууд.

Полякът, който игра край в Монреал, отстъпи на Джон Иснър след 6-7(5), 7-6(3), 2-6 в мач, в който единствените два пробива пристигнаха в интерес на американеца в решителния трети сет.

Успехът на ветерана подсигурява и американски дуел в трети кръг, защото Иснър чака спечелилия от мача сред Франсис Тиафо и Себастиан Корда.

Рууд на собствен ред загуби от първенеца в колежанското състезание на Съединени американски щати Бен Шелтън. За 19-годишния суперталант това е следващ огромен триумф в последните седмици, а той пристигна след 6-3, 6-3 в мач, в който Шелтън осъществя 3 от 4-те си шанса за пробив като в това време не даде нито една опция на противника си.

В първия кръг против Лоренцо Сонего Шелтън записа първи триумф на равнище Мастърс 1000, а две седмици по-рано в Атланта бе записал и въобще първа победа в АТР тура. Към това прибавяме и два финала и два полуфинала на равнище АТР.

Така Шелтън си обезпечи напредване до към №170 в класация в понеделник в случай, че през май беше №547.

За него следва дуел с Камерън Нори, победил в три сета Анди Мъри.

В трети кръг е и Яник Синер, който водеше със 7-5, 3-1 преди противникът му Миомир Кецманович да се откаже заради травма.

В един от най-интересните мачове за деня Денис Шаповалов реализира впечатляващ поврат против Томи Пол за крайното 3-6, 6-4, 6-3.

Канадецът губеше с два пробива и 1-4 във втория сет преди да запише серия от осем следващи гейма до 3-0 в своя изгода в решителната част. До края сервисът му разреши да стигне до крайния триумф, който му обезпечи мач с Даниил Медведев.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР