Walmart стъпва на пазара за гласово пазаруване, на който Amazon

...
Walmart стъпва на пазара за гласово пазаруване, на който Amazon
Коментари Харесай

Walmart влиза на пазара за гласово пазаруване

Walmart стъпва на пазара за гласово извършване на покупки, на който Amazon е преобладаваща мощ

© Mike Blake Още по тематиката от 23 авг 2017
Глобалната онлайн търговия към този момент е в трилиони долари и трансформира бизнес модела на всички магазини и консуматори
4 авг 2017
Американският ритейл колос оглавява класацията на сп. Fortune за четвърта поредна година
23 юли 2017 от 3 юли 2017 от 23 юни 2015

Американската комерсиална верига Walmart ще си партнира с Гугъл, с цел да навлезе в извършването на покупки посредством гласови асистенти, което сега се господства от Amazon.com, написа Reuters. По този метод двете компании още веднъж се изправят една против друга, само че този път в нова сфера.

Гугъл, която е разработчик на мобилната операционна система Android, употребена в множеството смарт телефони в света, ще предложи стотици хиляди артикули от Walmart в своята гласова платформа Гугъл Assistant от края на септември, разгласи шефът по електронната търговия на Walmart Марк Лор. Той съобщи, че Walmart може да предлага по-широка селекция от всеки различен търговец в платформата. Лор се причисли към най-големия търговец на дребно в света, откакто купи неговата компания за електронна търговия Jet.com.

Челен конфликт по всички фронтове

По сходство на други браншове Amazon доминира и на пазара за гласово извършване на покупки с персоналния асистент Alexa, който разрешава на потребителите да пазарят непосредствено от компанията. Пример за това са данните на eMarketer, които сочат, че ритейл колосът има по-големия дял в промишлеността с устройства с гласово различаване в Съединени американски щати, като Echo продуктите й съставляват 72.2% от пазара за 2016 година, следвани от Гугъл Home с 22%.

В отговор на всеобхватната доминация на Amazon в електронната търговия Walmart се пробва да води съответна битка с нея, като предлага отстъпки на клиенти, които пазарят онлайн и след това сами вземат покупката на място, и безвъзмездни двудневни доставки при закупуването на стока над 35 $. Последното даде резултат, като съумя да накара Amazon да смъкна прага на безплатните си доставки. В по-общ проект обаче Walmart към момента изостава доста в резултат на проблеми в политиката си за електронна търговия.

Бизнес в развиване

Когато се приказва за бизнес в това направление, би трябвало да се означи, че сферата към момента не се радва на огромен интерес измежду обществото. За сметка на гласовите приложения функционалностите на устройствата Echo и Гугъл Home, които основно се употребяват, са необятно публикуваните стриймване на музика и разглеждане на аудиокниги. Причините за към момента слабата приложимост са две - терзания за поверителността на данните и цената на самите артикули. Като се има това поради, Amazon стартира да предлага разновидности за извършване на покупки извънредно посредством Alexa. Анализаторът от eMarketer Виктория Петрок разяснява, че самата идея зад гласовите приложения е още в ранен стадий на развиване и хората не са подготвени за нея.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР