Walmart оказва сериозен натиск за по-ниски цени от страна на

...
Walmart оказва сериозен натиск за по-ниски цени от страна на
Коментари Харесай

Глобалните производители на потребителски стоки намаляват цените

Walmart оказва сериозен напън за по-ниски цени от страна на производителите, до момента в който самата компания се бори с онлайн конкуренцията.

Още по тематиката
GfK: Очакванията за приходите в България се утежняват

Потребителското доверие в Европа доближава рекорден за последните 10 години връх, демонстрира изследване на компанията
13 фев 2018
L’Oréal е подготвена да си върне каузи на Nestlé в компанията против 23 милиарда евро

Козметичната компания има подготвеност да изкупи назад 23%, благосъстоятелност сега на швейцарското сдружение
12 фев 2018
Amazon е с рекордна облага с помощта на дaнъчната промяна

Тримесечният финансов резултат е близо 2 милиарда долора, от тях 789 млн. са с помощта на данъчните промени
4 фев 2018
Еврозоната стартира годината с най-хубавите стопански упования от 12 години

Икономиката на еврозоната се е засилила през последното тримесечие на 2017 година
24 яну 2018 Големите производители на потребителски артикули, измежду които P&G, Kimberly Clark и Mondelez International, понижават цените на продуктите си в основни сегменти в опит да запазят базата си от консуматори в изискванията на огромната конкуренция в сектора.

Едва седмица откакто вложителят деятел Нелсън Пелц закупи дял на стойност 3.5 милиарда $ в американския производител на потребителски артикули Procter & Gamble (P&G), компанията поема по рисковия път на ниските маржове на облага за да резервира потребителската си база. От P&G за първи път оповестиха, че възнамеряват да понижат цените на емблематичните си ножчета за бръснене Gillette с до 20%, което от Barclays дефинираха като обезверен опит за запазването на пазарен дял, оповестява Financial Times.

Труден пазар

Апелът на Пелц към Procter & Gamble акцентира един сериозен проблем за производителите на потребитетелски артикули. През последното тримесечие на 2017 година междинната цена на продуктите, продавани от P&G, спря възходящото си придвижване и за първи път от 2011 година регистрира спад, който беше най-осезаем в сегмента с ножчета за бръснене и носни кърпички. P&G обаче не е единственият консуматор, който смъква цените под натиска на конкуренцията.

Конкурентът на P&G - Kimberly Clark, която създава разнообразни хигиенични материали и консумативи, разгласи, че възнамерява да редуцира над 5000 чиновници заради спад в цените на основни за компанията артикули. В сходна обстановка се намира и Mondelez International. Компанията, произвеждаща бисквитите Oreo и крекерите Ritz, регистрира средногодишен растеж на цените на стоките си от 1.5%, с помощта на азиатските и южноамериканските пазари, само че оповестява за спад на към този момент одобрените си пазари в Северна Америка и Европа.

По-ниски цени

А повода е, че лоялността на потребителите към марката е потърпевша съществено. Оборудвани с инструментите за неотложно съпоставяне на цените онлайн и бомбардирани с повече благоприятни условия, купувачите все по-често избират по-евтините артикули - изключително в категории като перилни препарати и шампоани. За да спрат намаляването на пазарния си дял, известните производители се оказват принудени да одобряват по-ниски цени.

Макар това да са положителни вести за потребителите, свирепата конкуренция в областта на потребителските артикули е свила облагите на водещите компании в сектора. А повода е, че производителите на собствен ред са " изстисквани " от търговците на дребно, в частност Amazon и Walmart, които дружно осъществят продажби на артикули на стойност 600 милиарда $ годишно. Walmart от известно време оказва напън върху производителите да понижат цените, до момента в който самата компания се бори да задържи клиентите си в изискванията на възходящо онлайн търсене. Другия сериозен подбудител на производителите на потребителски артикули е Amazon. Компанията стартира ценова война през предходната година с придобиването на Whole Foods през юни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР