W60 Истанбул, осминафиналВиктория Томова – Диана Шнайдер 1-6 0-6Виктория Томова

...
W60 Истанбул, осминафиналВиктория Томова – Диана Шнайдер 1-6 0-6Виктория Томова
Коментари Харесай

Тийнейджърка даде само гейм на Томова в Истанбул


W60 Истанбул, осминафинал
Виктория Томова – Диана Шнайдер 1-6 0-6

Виктория Томова бе огромният любимец в конкуренцията в Истанбул с награден фонд 60 хиляди $, само че отпадна изненадващо на осминафиналите. Най-добрата ни тенисистка завоюва единствено гейм за по-малко от час против 18-годишната Диана Шнайдер – 1-6 0-6.

Томова бе сложена под №1 в схемата и упованията бяха, че ще преодолее международната №471 елементарно, само че функциите се оказаха разменени.

Тийнейджърката се намира във фантастична форма през този сезон. След четвъртфинала на Australian Open за девойки тя има 15 победи и 2 провали, като в триумфите има единствено един изгубен сет.

През този интервал тя завоюва и купа №2 и №3 в кариерата си при дамите – надлежно на W25 шампионата в Ойраш и W15 шампионата в Шимкент.

Макар да не съумя да покори върха на сингъл в Мелбърн, тя сграбчи трофея на двойки – втори в кариерата ѝ от Големия шлем след Уимбълдън при тандемите през 2021.

Бившата №2 при девойките завоюва първата си ITF купа през ноември, а през сегашния сезон отбелязва скок с повече от 400 позиции, откакто го стартира в дъното на топ 900, а в този момент е напълно покрай дебют в топ 400.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР