Взривяването на преговорите от Асен Василев – солова акция. Парламентарната

...
Взривяването на преговорите от Асен Василев – солова акция. Парламентарната
Коментари Харесай

Взривяването на преговорите от Асен Василев – солова акция. Парламентарната група била изненадана

Взривяването на договарянията от Асен Василев – солова акция. Парламентарната група била сюрпризирана

Изказването на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев от народен ефир през вчерашния ден, че Мария Габриел не може да е министър председател и би трябвало да се премине към втория мандат, е било негово солово осъществяване.

Не е било в съгласие в партията и с сътрудниците, шокирало е и цялата парламентарна група на „ Продължаваме промяната-Демократична България “, разкрива Клуб Z, базирайки се на депутати от обединяването.

 

Защо е постъпил по този начин – Василев не е сметнал за нужно да изясни пред групата.

Но хипотезите въпреки всичко са били обсъждани преди този момент, като в Политическа партия са били разграничени в мнението си би трябвало ли да се продължат договарянията за кабинет с министър председател Габриел.

Някои депутати даже споделят, че са били по-изненадани от готовността на премиера в оставка Николай Денков да беседва с ГЕРБ, изразена през вчерашния ден заран преди намесата на Василев.

 

„ Продължаваме промяната-Демократична България “ гледа към втория мандат. Мария Габриел не може да бъде министър председател, след вчерашните събития. Вариантът Мария Габриел да е ротационен министър-председател е зачеркнат. По Конституция вторият мандат ще пристигна при нас. В началото сме на безусловно нови договаряния “ – съобщи Василев в бТВ.

 

Той уточни още, че няма да се извини на претендента за министър председател Габриел, единствено на дамата Мария Габриел и то – в случай че се е почувствала наранена от думите му от по-рано, че тя е „ най-новото и най-красивото лице на мафията “.

 

Така на процедура финансовият министър в оставка взриви породилата се през вчерашния ден опция за продължение на диалозите.

 

Вратичка за диалози оставиха Денков и Атанас Атанасов.

 

Изказването на Василев през вчерашния ден обаче я минира, тъй като незабавно след него приказва Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ, като даде поръчка, че той повече не може да е министър на финансите и в никакъв случай няма да бъде подсилен от ГЕРБ.

 

Днес пък в ефира на Нова тв Сачева напомни част от записа от съвещанието на Политическа партия от края на май предходната година, публикуван тогава от отцепника от Политическа партия Радостин Василев. По това време ГЕРБ и обединяването преговаряха за кабинета „ Денков-Габриел “.

 

„ По мое персонално мнение последният ден, в който тази Мария Габриел желае да е министър председател, ще е и последният ден на това държавно управление. Тя няма да желае да бъде свалена предварително “ – споделя Василев в него.

 

А изводът на Сачева е, че „ през цялото време ПП-ДБ работи по това Мария Габриел и ротацията да бъдат саботирани “.

 

„ Те не желаят държавно управление, те не престават да си мислят, че ще стане вторият мандат. Партията е безапелационна, че това няма да се случи “ – даде поръчка тази заран Борисов. И „ отпусна “ още един ден на ПП-ДБ (днес) „ да мислят “.

А Атанас Атанасов още веднъж прикани за връщане на масата на договарянията.

Източник: Клуб Z
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР